Asigură-ţi locuinţa împotriva hoţilor dacă vrei un PAŞTE FERICIT. Vezi ce trebuie să faci

Nu mai avem mult timp şi vine Paştele, urmat mai apoi de minivacanţa de 1 Mai. Foarte mulţi români vor pleca pentru câteva zile fie la rude, fie în diverse staţiuni, în ţară sau în străinătate pentru a se deconecta sau pentru a vizita persoane dragi.Spărgătorii de case atât aşteaptă.

16 apr. 2014, 09:03
Asigură-ţi locuinţa împotriva hoţilor dacă vrei un PAŞTE FERICIT. Vezi ce trebuie să faci

Trebuie să acordăm, înainte de a pleca în călătorie, o importanţă deosebită asigurării locuinţei pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când ne întoarcem acasă, scrie ziaruldeiasi.ro. Spărgătorii de apartamente nu au vacanţă şi vor profita din plin atunci când ştiu că sunteţi plecat de la domiciliu şi nu v-aţi luat minime măsuri de protecţie a locuinţei.

Pentru a reduce riscul de a deveni victima spărgătorilor de locuinţe şi pentru protecţia casei dumneavoastră atunci când sunteţi plecat în vacanţă, Poliţia vă recomandă:

Citeşte şi Cel mai prost hoţ din România. S-a fotografiat cu prada şi a postat pe Facebook

– în cazul absenţelor de la domiciliu, discutaţi acest lucru cu persoanele de mare încredere. Rugaţi vecinii apropiaţi să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră;

– faceţi încărcarea bagajelor în autoturism cu multă discreţie;

Citeşte şi Hoţi prinşi în flagrant în centrul Capitalei. Bărbaţii furaseră bunuri în valoare de 15.000 de lei

– nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se certifice absenţa dumneavoastră;

– o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune poate deruta eventualii musafiri nepoftiţi atunci când părăsiţi locuinţa.

Stabiliţi cu vecinii să sesizeze poliţia imediat la numărul de urgenţă 112 ori de câte ori observă persoane suspecte în apropierea locuinţei dumneavoastră.