Asistenta medicală din România care s-a vaccinat anti-COVID în Marea Britanie rupe tăcerea! Ce a simţit pe loc şi la ce efecte adverse se aşteaptă

Alina Vintilă, asistentă medicală la un spital din Western Trust (Irlanda de Nord), s-a vaccinat la cerere imediat ce a avut posibilitatea. Românca a dezvăluit ce a simşit în momentul vaccinării.

23 dec. 2020, 10:24
Asistenta medicală din România care s-a vaccinat anti-COVID în Marea Britanie rupe tăcerea! Ce a simţit pe loc şi la ce efecte adverse se aşteaptă

Alina Vintilă, asistenta medicală care s-a vaccinat în Marea Britanie, a declarat că a luat această decizie pentru copilul ei, ca să îl protejeze.

„Este o campanie în desfășurare la spitalul la care lucrez, la nivelul Angliei și al Regatului Unit se întâmplă lucrul ăsta, și am ales eu să fiu printre cei care se vaccinează. Am sunat, pentru că există un call center special pentru asta, și m-au programat imediat, a doua zi”, a declarat Alina Vintilă.

Asistenta medicală: „M-am vaccinat pentru copil”

Asistenta medicală a mai adăugat că s-a vaccinat pentru că și-a dorit să își protejeze copilul, mai ales pentru că lucrează într-un spital unde ia contact cu persoane infectate: „Da, sunt bolnavi COVID și da, intru în contact cu ei. Am și bolnavi COVID în secția în care lucrez”.

Primul român vaccinat în SUA este medic. Cum se simte după vaccinare

Femeia a mai spus că, în Marea Britanie, cadrele medicale sunt deschise cu privire la vaccinul anti-COVID.

„Majoritatea medicilor au vrut să se vaccineze, asistentele medicale sunt puțin mai reticente din ce am observat”, susţine Alina Vintilă.

Alina Vintilă a povestit, pentru Antena 3, și ce a simțit în momentul în care a fost vaccinată.

„Cred că la mine l-au făcut cu un ac bont. A durut… poate că și metoda de vaccinare a fost cu încetinitorul, nu știu ce să spun. Eu când fac un vaccin îl fac repede. Dar domnișoara asistentă care mi-a făcut mie vaccinul a mers cu încetinitorul, iar după 15 minute am fost liberă să plec, pentru că nu am avut niciun efect advers. Și nici colegii mei care erau acolo”, a declarat asistenta, care mai susține că, după vaccin, se așteaptă la „efecte adverse precum durere locală și temperatură”.

Alina Vintilă va primi a două doză în prima jumătate a lunii ianuarie.