Asistentă din Brașov, ucisă de COVID la 53 de ani, deși nu avea alte boli. Personalul medical pierde pe zi ce trece lupta cu virusul

O asistentă medicală din Brașov a murit la doar 53 de ani, iar potrivit presei locale femeia ar fi fost infectată cu coronavirus.

18 nov. 2020, 11:43
Asistentă din Brașov, ucisă de COVID la 53 de ani, deși nu avea alte boli. Personalul medical pierde pe zi ce trece lupta cu virusul

Asistentă din Brașov, ucisă de COVID la 53 de ani

Asistenta lucra la secția de Boli Interne de la Spitalul Județean Brașov. De două zile era inutubată în secția COVID-19, au anunțat surse din spital pentru bizbrașov.

Cadrul medical nu suferea de alte boli. E prima asistentă de la Spitalul Județean Brașov care moare din cauza COVID și a doua din Brașov.

O altă asistentă de la Spitalul Militar a murit în luna aprilie în urma complicațiilor provocate de infecția cu coronavirus.

O altă asistentă a murit în urmă cu câteva zile

Personalul medical pierde pe zi ce trece lupta cu virusul ucigaș. În urmă cu câteva zile, o altă asistentă şefă de la secţia de chirurgie a spitalului Ineu a murit. Femeia de 55 de ani era cunoscută pentru faptul că nu avea nicio problemă medicală, însă virusul care a avut o manifestarea extrem de agresivă a reuşit să o omoare pe femeie în doar o săptămână.

Citește și Asistenta de 55 de ani a murit la Arad din cauza COVID. Femeia era sănătoasă tun înainte să ia virusul

De la izbucnirea pandemiei și până acum, aproape 4.500 de medici și asistenți au fost confirmați cu coronavirus în România. 50 de doctori, asistenți și personal auxiliar din spitale au fost uciși de boală. La sfârşitul lunii octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a publicat numărul cadrelor medicale care au murit după ce s-au infectat cu Covid-19. 33 de oameni și-au pierdut viața încercând să salveze alți pacienți, în spitalele din România.

Mii de oameni uciși de COVID în fiecare zi în România

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat pe 17 noiembrie 8.262 cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2. Încă 186 persoane infectate cu coronavirus au murit. De asemenea, la Terapie Intensivă sunt internaţi în acest moment 1.174 de pacienţi cu COVID-19.

Pe teritoriul României, au fost confirmate, până la momentul transmiterii acestei știri, 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 253.244 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 9.261 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește și BILANŢ coronavirus 17 noiembrie. 8.262 de cazuri noi COVID şi 186 de decese în 24 de ore