Asociaţia Victimelor Abuzurilor DNA din România salută decizia de trimitere în judecată a procurorilor Onea şi Negulescu

Asociatia Victimelor Abuzurilor Directiei Nationale Anti-Coruptie din Romania (AVADNAR) salută proaspata decizie a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie pentru trimiterea in judecata a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, precum si excluderea din magistratura a celui din urma.

19 iul. 2019, 09:55
Asociaţia Victimelor Abuzurilor DNA din România salută decizia de trimitere în judecată a procurorilor Onea şi Negulescu

„Asociatia Victimelor Abuzurilor Directiei Nationale Anti-Coruptie din Romania (AVADNAR) constituie o entitate civica care reprezinta interesele tuturor victimelor abuzurilor DNA, indiferent de categoria sociala din care acestea fac parte (fie ca vorbim de procurori, politisti, judecatori, oameni politici, etc), aceasta avand o reprezentativitate nationala. In aceasta directie, salutam proaspata decizie a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie pentru trimiterea in judecata a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, precum si excluderea din magistratura a celui din urma. Eforturile asociatiei noastre au fost, astfel, rasplatite, desi misiunea noastra este lunga si anevoioasa, avand in vedere ca lista celor care au savarsit astfel de abuzuri este mult mai lunga.

Ne concentram pe sprijinul emotional si logistic al acestor victime, precum si pe reabilitarea lor sociala, avand in vedere ca abuzurile acestei institutii au distrus familii, vieti omenesti, cariere.

Avem deasemenea drept obiectiv si preventia, prin venirea in intampinarea nevoii cunoasterii principalelor aspecte legate de sistemul legislativ romanesc, deruland programe de formare si informare accesibile tinerelor generatii de elevi si studenti.

Totodata, ne bucura faptul, desi este doar o palida consolare pentru sumedenia victimelor abuzurilor DNA, ca stradaniile asociatiei noastre, actiunile permanente intreprinse in fiecare din judetele tarii au inceput sa se resimta, iar principiul haidekyan al “ domniei legii “’ sa-si faca simtita prezenta si in Romania.

Ne propunem ca represiunea nedreapta, cercetarea abuziva, inducerea in eroare a organelor judiciare, instigarea la infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura private sa devina doar o trista amintire in sistemul juridic romanesc, in ceea ce priveste comportamentul oamenilor de drept! In acest sens, AVADNAR va continua sa lupte pentru repararea intregului deficit de imagine al victimelor abuzurilor DNA, concentrandu-ne, cu sprijinul institutiilor abilitate, precum Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, pe demascarea tuturor “tortionarilor“ si pedepsirea aspra a acestora, in raport cu suverana lege”, se arată în comunicatul AVADNAR.