Primul drum făcut de chinezi în România. Modernizarea centurii Capitalei, realizată de Sinohydro – Nord Vest Infrastructură

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat luni că asocierea Sinohydro – Nord Vest Infrastructură şi Servicii a câştigat contractul pentru modernizarea sectorului DN2 - A2 al centurii Capitalei, proiect estimat la 233 milioane lei (50 milioane euro), fără TVA.

26 feb. 2018, 11:10
Primul drum făcut de chinezi în România. Modernizarea centurii Capitalei, realizată de Sinohydro – Nord Vest Infrastructură

Durata contractului este de 123 luni, din care 15 luni perioada de execuţie şi 108 luni perioada de notificare a defecţiunilor – garanţie conform duratei ofertate.

Contractul va fi semnat după terminarea perioadei de depunere a contestaţiilor sau după soluţionarea contestaţiilor, dacă va fi cazul, potrivit CNAIR.

Obiectul principal al contractului este de executie a lucrărilor pentru modernizarea a 11,5 km din centura Bucureştiului, sectorul DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750).

Lucrările vor consta, în principal, în creşterea capacităţii de la 2 la 4 benzi de circulaţie – câte 2 pe sens – şi în eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum şi prin reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente pe aceste sectoare.