ASPA: Patru câini adoptaţi, găsiţi abandonaţi pe stradă. Stăpânii lor vor avea dosare penale

Patru câini adoptaţi de la adăpostul din Mihăileşti au fost găsiţi abandonaţi pe stradă, în aceste cazuri urmând să fie făcute dosare penale, a declarat, vineri, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

01 nov. 2013, 15:51
ASPA: Patru câini adoptaţi, găsiţi abandonaţi pe stradă. Stăpânii lor vor avea dosare penale

Coordonatorul de proiect al ASPA a precizat că cei patru câini găsiţi pe stradă în urma unor sesizări fuseseră adoptaţi cu foarte puţin timp în urmă, scrie Mediafax.

Băncescu a precizat că, în urma verificărilor efectuate de poliţia sectoarelor 3 şi 4 pentru adopţiile făcute de cetăţenii care au domiciliul în aceste zone au rezultat 23 de „cazuri neconforme”.

„Le-am numit cazuri neconforme pentru că nu înseamnă că dacă mergi la domiciliul declarat şi nu găseşti, într-o primă etapă stăpânul, câinele este abandonat. Însă în aceste cazuri verificările vor continua„, a mai spus Băncescu.

Acesta a adăugat că a sectoare 1, 5 şi 6 nu au comunicat rezultatele verificărilor, acestea având cele mai multe verificări de făcut.

„În ceea ce priveşte sectorul 2, nu a fost demarată acţiunea de verificare. Ne-au returnat formularele şi şi-au declinat competenţele care le revin conform legii”, a spus Răzvan Băncescu.

Coordonatorul de proiect al ASPA a prezentat, vineri, rezultatele verificărilor făcute în perioada 1 septembrie – 31 octombrie.