ASPA: Peste 300 de câini fără stăpân, ridicaţi de la 122 de unităţi de învăţământ din Capitală

Peste 300 de câini fără stăpân au fost ridicaţi de la 122 de unităţi de învăţământ din Capitală şi duşi în adăposturile municipalităţii. Ultimele 24 de solicitări transmise de reprezentanţii şcolilor urmează să fie soluţionate sâmbătă, informează ASPA.

14 sept. 2013, 15:06
ASPA: Peste 300 de câini fără stăpân, ridicaţi de la 122 de unităţi de învăţământ din Capitală

Potrivit reprezentanţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), 315 câini fără stăpân au fost capturaţi şi transportaţi în adăposturile municipalităţii, în cadrul proiectului „Grădiniţe şi şcoli fără câini”, 68 dintre aceştia fiind capturaţi vineri.

Echipele de hingheri au ridicat câini din curţile a 122 de unităţi de învăţământ sau din imediata apropiere a acestora, scrie Mediafax.

„Au mai rămas 24 de solicitări primite de la reprezentanţii unităţilor de învăţământ preşcolar şi primar, pe care le soluţionăm în cursul zilei de astazi, astfel încât noul an şcolar să poată începe în condiţii de normalitate pentru copii”, a spus Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA, citat într-un comunicat de presă al municipalităţii.

Primăria Capitalei a precizat că Administraţia Străzilor a executat, în acest an, lucrări de marcaje rutiere pe 97 de străzi unde sunt unităţi de învăţământ, respectiv la şapte şcoli din Sectorul 1, 19 şcoli din Sectorul 2, 21 de şcoli din Sectorul 3, 29 de şcoli din Sectorul 4, 11 şcoli din Sectorul 5 şi zece şcoli din Sectorul 6.

În zonele de siguranţă din jurul şcolilor şi grădiniţelor au fost făcute 110 treceri de pietoni.

Administraţia Străzilor va monta în continuare stâlpişori pe trotuarele altor 105 străzi pe care se află şcoli şi grădiniţe. De asemenea, în dreptul a 20 de unităţi de învăţământ vor fi executate treceri de pietoni roşii cu marcajul „SCOALA”, pentru a-i informa pe şoferi că circulă prin zone în care se află copii, a precizat municipalitatea.

Citeşte şi Brigitte Bardot îl ATACĂ pe Băsescu pe tema maidanezilor: „Un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă”