Aspirina nu este recomandată în tratarea bolnavilor de COVID-19. Ce efecte are

Potrvit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, aspirina nu este recomandată în tratarea bolnavilor de COVID-19. Deşi ajută la reducerea cheagurilor de sânge, pot apărea hemoragii majore.

09 iun. 2021, 08:47
Aspirina nu este recomandată în tratarea bolnavilor de COVID-19. Ce efecte are
Aspirina nu este recomandată în tratarea bolnavilor de COVID-19. Ce efecte are

Aspirina nu este recomandată în tratarea bolnavilor de COVID-19, arată un studiu realizat la Universitatea Oxford. Cercetătorii britanici au evaluat efectele acestui tratament pe aproximativ 15.000 de pacienţi spitalizaţi, infectaţi cu coronavirus.

Aspirina nu este recomandată în tratarea bolnavilor de COVID-19

Citeşte şi La ce vârstă se infectează cel mai uşor cu coronavirus copiii. Studiul care dă peste cap ce se ştia până acum despre COVID-19

Medicamentul a fost testat pe pacienţii cu COVID-19 care prezintă un risc mai mare de apariţie a problemelor de coagulare.

„Deşi aspirina a fost asociată cu o mică creştere a probabilităţii de a ieşi din spital în viaţă, acest lucru nu pare să fie suficient pentru a justifica utilizarea pe scară largă a acesteia pentru pacienţii spitalizaţi cu Covid-19”, a precizat coordonatorul studiului Peter Horby.

În cadrul studiului au fost mai puţin de jumătate dintre pacienţi au fost selectaţi la întâmplare şi li s-a administrat 150 mg de aspirină o dată pe zi, iar celorlalţi au fost trataţi cu medicamentele obişnuite.

În urma cercetărilor s-a constatat că mai mult de şase persoane tratate cu aspirină au prezentat un episod hemoragic major. De asemenea, mai puţin de şase persoane au prezentat un eveniment de coagulare a sângelui.

De asemenea, studiul a arătat că tratamentul antiinflamator tocilizumab a redus semnificativ decesele, dar nu a găsit niciun beneficiu pentru pacienţii cu Covid-19 trataţi cu azitromicina şi hidroxiclorochina.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Oxford a mai analizat şi eficacitatea altor câteva tratamente şi a fost primul care a arătat că dexametazona, steroid disponibil pe scară largă, ar putea salva vieţile persoanelor grav bolnave de Covid-19.

Citeşte şi Coronavirusul la copii, cea mai recentă îngrijorare mondială. A crescut numărul de decese şi cazuri grave