Aspirina tratează vergeturile

Fluctuațiile de greutate își pun amprenta asupra aspectului estetic al pielii. Din păcate aceste vergeturi care apar, ajută în timp la scăderea încrederii în sine.

23 mai 2017, 08:49
Aspirina tratează vergeturile

Dacă și tu faci parte din categoria persoanelor care s-au luptat cu surplusul de kilograme, cu siguranță că ai observat în anumite zone, urmele lăsate pe corpul tău.

Aspirina un ajutor de zile mari

Una dintre cele mai noi descoperiri în domeniul cosmetic, aspirina, pare să fie extrem de benefică atunci când vine vorba despre ștergerea semnelor lăsat de timp și de kilograme asupra corpului nostru.

Deși este unul dintre cele mai utilizate analgezice și anticoagulante din întreaga lume, cu siguranță că se regăsește și prin casa ta.

Așadar, iată cum poți să te bucuri de beneficiile sale în lupta împotriva vergeturilor.

Tot ce trebuie să faci este să diluezi o pastilă de aspirină într-o cantitate mică de apă. Apoi, adaugă cam două lingurițe de ulei de măsline cald.

Pasta pe care ai obținut-o aplic-o direct pe piele și las-o să acționeze timp de 20-25 de minute. Clătește apoi cu apă caldă și repetă procedura în fiecare zi timp de o săptămână.

Nu uita de vitamine

Îți va fi de un real folos dacă pe perioada în care faci acest tratament îți vei administra și capsule de vitamina E și C .
În felul acesta vei întregi compexul necesar pentru a hidrata și reface pielea, oferindu-i totodată și un plus de elasticitate.

Un alt aspect important este acela că pe tot parcursul tratamentului este necesar să faci mișcare, deoarece sportul acționează și asupra stratului de colagen, îl stimulează, contribuind în felul acesta la regenerarea pielii.

Sfat:

Nu te expune imediat la soare după aplicarea acestei pastei pe piele, deoarece pielea se poate usca și liniile inestetice devin mult mai vizibile.

Masajul este o altă modalitate prin care să contribui la procesul de regenerare a pielii tale lezate de aceste inestetice vergeturi.

Dacă vergeturile sunt depistate precoce, aplicarea cremelor emoliente poate fi eficientă, reducând cu mult aspectul lor

Tratamentul chirurgical cu laser necesită de regulă cam 5-6 ședințe. Aceasta nu îndepărtează complet vergeturile, însă ameliorează semnificativ aspectul lor. Studiile susțin că aspectul lor continuă să se atenueze chiar și după 6 luni de la urmarea tratamentului.

Prin terapia laser are loc stimularea fibroblaștilor, care se divid precum și stimularea producției de colagen.

Important:

  • Efectele acestor tratamente variază de la persoană la persoană, în funcție de obiceiurile sale zilnice.
  • Este bine să mărești consumul de apă, precum și de alimente bogate în biotină, vitamina E și proteine atunci când vrei să obții rezultatele menționate în acest articol.
  • Pentru a evita reacțiile alergice, este important să testezi produsul pe o porțiune mică de scalp, înainte de a aplica tratamentul complet. Dacă te confrunți cu iritații sau mâncărimi, încetează imediat să-l mai folosești.

Află cum poți folosi aspirina pentru a îngriji tenul și părul AICI