S-a anunţat marea împăcare dintre FCSB şi ARMATĂ. Când se poate întoarce echipa lui Gigi Becali în GHENCEA

FCSB și Armata se luptă pentru numele, culorile și palmaresul Stelei, inclusiv în instanţe, dar marea împăcare se poate produce mult mai devreme decât se aşteaptă toată lumea.

29 mart. 2018, 09:26
S-a anunţat marea împăcare dintre FCSB şi ARMATĂ. Când se poate întoarce echipa lui Gigi Becali în GHENCEA

Anghel Iordănescu (67 de ani) a încercat să mai intermedieze conflictul, fără rezultat însă, dar nu şi-a pierdut speranţa că într-o zi cele două tabere vor ajunge la un numitor comun.

„Să recunoașteam ceea ce trebuie recunoscut! S-au făcut multe greșeli în relația dintre Becali și MApN, dar trebuie să recunoaștem că Gigi Becali a investit și a adus bani salvand echipa într-o perioada grea. Pe de altă parte, Ministerul nu a reușit să se așeze la masa tratativelor si din cauza pozitiei de forță a lui Gigi Becali. Eu cred că, într-un final, după ce va fi modernizat stadion, după Euro 2020, probabil că și Gigi Becali își va dori ca echipa să se întoarcă în Ghencea. Eu am încercat să intermediez onflictul, dar dintr-un motiv sau altul lucrurile au eșuat, chiar dacă eu am făcut un efort extrem de mare pentru a ușura acel moment”, a spus Anghel Iordănescu la Digi Sport.

Gigi Becali a dezvăluit rezultatul procesului cu Armata. Câţi bani crede că va vărsa în conturile MApN

Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când clubul patronat de Gigi Becali a pierdut marca Steaua, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FCSB a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Gigi Becali, anunţ de ULTIMĂ ORĂ legat de PALMARES. Lovitură DE TEATRU

Ulterior au existat mai multe runde de negocieri între cele două părți, pentru ca Gigi Becali să poată folosi în continuare numele de Steaua, dar nu s-a ajuns la nicun consens. În vara anului 2017, CSA Steaua a reînființat secția de fotbal a clubului, iar echipa coordonată în acest moment de Marius Lăcătuș, Ștefan Iovan și Ion Ion evoluează în Liga 4.