Asta este sperietoarea şoferilor! A apărut super radarul de care nu scapă nimeni! Are o precizie de 100%

Un radar foarte performant a fost instalat deja pe toate autostrăzile din Austria. Pe lângă faptul că utilizează o tehnologie care îi permite un câmp vizual de 360 ​​de grade și o rază de acțiune de aproape 100 de metri, aparatul se declanșează silențios și fără bliț care să îi avertizeze pe şoferi.

29 ian. 2023, 20:45
Asta este sperietoarea şoferilor! A apărut super radarul de care nu scapă nimeni! Are o precizie de 100%
Asta este sperietoarea şoferilor! A apărut super radarul de care nu scapă nimeni! Are o precizie de 100%

Asta este sperietoarea şoferilor! A apărut super radarul de care nu scapă nimeni! Acesta penalizează depășirile de viteză cu doar 3  km/h în plus, face fotografii de înaltă rezoluție ale șoferilor care depășesc viteza, atât din față, cât și din spate, și nici măcar nu îţi oferă ocazia să ştii acest lucru prin intermediul unui flash care te avertizează că ai fost prins în flagrant, scrie Heute.

Citeşte şi: COD RUTIER 2023. Şoferii vitezomani pot rămâne fără maşină, schimbare radicală pentru radarele fixe şi mobile

În timpul funcționării, radarul modelează mașina în 3D și determină viteza instantanee prin mediarea vitezelor succesive detectate în mai multe puncte. Cu alte cuvinte, analizează viteza pe o distanță mai mare, nu doar într-un punct fix. Aparatul poatefi utilizat și pentru detectarea vehiculelor care nu respectă distanțele de siguranță dintre ele, dacă acestea încalcă linia albă dintre sensuri, dacă nu respectă culoarea roșie a semaforului sau dacă circulă pe sensul greșit.

Citeşte şi: COD RUTIER 2022. Abaterile care aduc cele mai dure amenzi. Ce spun şoferii de flash-uri, viteze legală şi camerele radar

În plus, noul super-radar poate detecta mai multe mașini în același timp și în ambele direcții şi funcţionează cu ultima tehnologie în domeniu. Astgfel, un laser „clipește” în interiorul cutiei radar, şi se fac două fotografii, una din spate și una a șoferului. Acest lucru este important din punct de vedere juridic, deoarece în unele țări proprietarii vehiculelor nu trebuie să furnizeze informații despre cine a condus mașina cu viteză excesivă (de exemplu, în Germania).

Autoritţile de la Viena au în plan să înlocuiască 60 de aparate vechi de-a lungul autostrăzilor și drumurilor din toate provinciile federale. După instalarea primelor noi dispozitive deja s-a anunţat că doar unul dintre ele, de exemplu, din apropiere de Wels (Austria Superioară), a fost deja activat de 13.000 de ori în 6 luni!