Astăzi încep înscrierile la Loteria Vizelor. Ambasada SUA a anunţat care sunt condiţiile de participare şi actele necesare pentru emigrare

Departamentul de Stat al SUA anunţă că perioada de înregistrare în programul Diversity Visa DV-2023 începe miercuri şi se încheie pe 9 noiembrie.

06 oct. 2021, 10:39
Astăzi încep înscrierile la Loteria Vizelor. Ambasada SUA a anunţat care sunt condiţiile de participare şi actele necesare pentru emigrare

Programul DV-2023 (Loteria Vizelor) se desfăşoară exclusiv în format electronic şi nu se percepe nicio taxă de înscriere, precizează Ambasada SUA la Bucureşti. Cererile de înregistrare pentru programul DV-2023 pot fi trimise de miercuri, ora 19,00 (ora României), şi până pe 9 noiembrie, ora 19,00 (ora României).

Departamentul de Stat va desfăşura programul DV-2023 exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie! Cererile de înscriere în Programul DV-2023 se trimit electronic pe site-ul: dvprogram.state.gov.

Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Participanţii care trimit mai multe cereri vor fi declaraţi ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV”.

Solicitantul principal trebuie să includă în cererea de înscriere datele aferente unui paşaport valabil la momentul înscrierii în programul DV, cu excepţia situaţiei în care nu este posibil să obţină paşaportul şi se încadrează într-una dintre cele trei excepţii enumerate în instrucţiunile Programului DV-2023 (usvisas.state.gov/dv/instructions).

Participanţii vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile programului DV-2023. Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii utilizate la solicitarea de înscriere în programul DV dintr-un an anterior sau care nu întrunesc cerinţele menţionate în instrucţiuni vor atrage declararea solicitantului ca ineligibil pentru acordarea unei vize de tip DV.

Este foarte important ca participanţii să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puţin la data de 30 septembrie 2023, precizează sursa citată.

Cererile de înscriere trimise conform instrucţiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conţine numele participantului şi un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească. Pagina de confirmare este singura modalitate de a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere prin opţiunea „Verificare stadiu cerere de înscriere” (Entrant Status Check) la adresa de internet: dvprogram.state.gov. Numai participanţii care deţin informaţiile din pagina de confirmare vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere şi, în cazul în care vor fi selectaţi, vor putea primi instrucţiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obţinerea vizei.

„Este cunoscut faptul că numeroşi intermediari lipsiţi de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanţilor în program, păstrând datele din pagina de confirmare şi ulterior pretinzând sume suplimentare de bani în schimbul informaţiilor referitoare la cererea de înscriere. Participanţii pot evita acest lucru asigurându-se că ei înşişi sunt cei care primesc numărul unic de confirmare la momentul înscrierii”, arată Ambasada SUA la Bucureşti.

Începând cu data de 8 mai 2022, toţi participanţii din programul DV-2023, inclusiv cei care nu au fost selectaţi, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de înscriere, prin opţiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet: dvprogram.state.gov, dacă cererea lor a fost selecţionată. Pe aceeaşi pagină, Entrant Status Check, participanţii selectaţi vor putea găsi informaţii despre solicitarea vizelor DV şi despre programarea interviului de viză atât pentru ei cât şi pentru membrii eligibili ai familiilor lor.

Citeşte şi Cu ce salarii sunt ademeniţi românii în străinătate. Topul ţărilor preferate de români

Dacă un solicitant primeşte un e-mail prin care este anunţat că a fost selectat şi i se solicită sume de bani – este vorba de o fraudă, subliniază misiunea diplomatică şi recomandă utilizarea exclusiv a opţiunii Entrant Status Check de pe pagina oficială dvprogram.state.gov pentru a verifica eventuala selecţie.

Departamentul de Stat nu va trimite participanţilor selectaţi scrisori de notificare sau de programare a interviului pentru obţinerea vizei prin poştă sau prin email, se mai arată în comunicatul citat. Începând cu data de 8 mai 2022, pentru a verifica dacă au fost selectaţi, participanţii vor avea posibilitatea să introducă numărul lor de confirmare pentru programul DV-2023, prin opţiunea Entrant Status Check, disponibilă la adresa: dvprogram.state.gov.

Citeşte şi INS: Aproape 200.000 de români au emigrat într-un an de pandemie