Asteroidul care i-ar putea transforma în miliardari pe toţi locuitorii Terrei. Începe febra aurului spaţial

Oamenii de ştiinţă au descoperit metalele componente ale unui asteroid care se plimbă prin sistemul nostru solar, nu departe de planeta noastră, undeva între Marte şi Jupiter.

27 iun. 2019, 06:21
Asteroidul care i-ar putea transforma în miliardari pe toţi locuitorii Terrei. Începe febra aurului spaţial

Oamenii de stiinta au descoperit ca asteroidul Psyche 16 este compus din metale a căror valoare este estimată la 700 de pentalioane de dolari, astfel încât i-ar putea transforma în miliardari pe toţi oamenii de pe Pămant.

Conform presei americane, acest obiect spațial aflat între Marte și Jupiter, la aproximativ 750.000 de milioane de kilometri de Pământ, conține suficiente metale grele – de exemplu, aur, fier și nichel – pentru ca fiecare locuitor al planetei noastre să primească, fiecare, un miliard de dolari. NASA intenționează să exploreze asteroidul în 2022.

John Zarnecki, profesor și președinte al Societății Regale a Astronomilor din Marea Britanie, estimează că va dura aproximativ 25 de ani pentru a obține o „demonstrație conceptuală” cu privire la posibilitatea extragerii aurului din spațiu și o jumătate de secol pentru a începe producția comercială. Toate acestea ar depinde de doi factori cheie: viabilitatea sa economică și dezvoltarea tehnologiei noastre spațiale.

În prezent, puteri ca SUA și China iau deja poziții pentru ceea ce, potrivit lui Mitch Hunter-Scullion, fondatorul Asteroid Mining Company, va fi următorul boom în industria minieră. Europa și Japonia au manifestat, de asemenea, interes pentru acest domeniu. „Odată ce infrastructura este configurată, posibilitățile sunt aproape nesfârșite„, spune Hunter-Scullion, adăugând că cei care știu să profite de această oportunitate ar putea câștiga „sume astronomice”.

Scott Moore crede că Psyche 16 va fi doar „primă staţi în această aventură” a explorării spațiului pentru a obține aur, deoarece există şi alți asteroizi apropiați de planeta noastră din care este posibil să extragem diferite resurse.