ASTRA – CSU CRAIOVA 1-0. Echipa din Giurgiu, noul lider în Liga 1

Formaţia Astra Giurgiu a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Universitatea Craiova, într-un meci din etapa a XX-a a Ligii I.

08 dec. 2019, 16:44
ASTRA – CSU CRAIOVA 1-0. Echipa din Giurgiu, noul lider în Liga 1

Ca urmare a rezultatelor din această etapă, Astra a urcat pe primul loc în clasament, având 40 de puncte, în timp ce CFR Cluj (1-2 cu FC Botoşani) a coborât pe doi, cu 38 de puncte.

Astra Giurgiu a înregistrat în faţa Universităţii Craiova a şasea victorie consecutivă în Liga I.

Golul a fost marcat de Alibec, în minutul 50.

ECHIPELE DE START: 

ASTRA: Lazar – Graovac, Tamaș, Dima, Radunovic – G. Enache, G. Simion, Crepulja, V. Gheorghe – Alibec, Budescu
REZERVE: M. Popa, Trusescu, Bruno, Dandea, Fl. Matei, Begue, Răduț
ANTRENOR: Bogdan Andone

CRAIOVA: L. Popescu – Vlădoiu, Bălașa, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Cicâldău, Bancu – Zakaric, M. Roman II, Mihăilă
REZERVE: A. Marinescu, Mățel, T. Ferreira, Ivanov, Qaka, Bărbuț, Ivan
ANTRENOR: Victor Pițurcă

Pentru a treia oară la rând, Mirko Pigliacelli, goalkeeper-ul Craiovei, nu a fost păstrat în lot de către Victor Pițurcă 

Stadion: „Marin Anastasovici”
Arbitru: Andrei Chivulete / Asistenți: Bogdan Gheorghe și Adrian Popescu (toți din București)

Astra e de departe echipa momentului în Liga 1. Giurgiuvenii au 7 victorii consecutive în Liga 1 și au ajuns în imediata apropiere a liderului CFR Cluj. 

Seria de invincibilitate a giurgiuvenilor poate fi oprită însă de CS Universitatea Craiova. Oltenii și-a refăcut moralul, învingând-o pe FC Botoșani, 3-1, iar acum speră să se apropie la rândul lor de liderul CFR Cluj.  

ASTRA – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, duminică, de la 20:30

Cu Alibec şi Budescu în mare formă, Astra a legat şapte victorii la rând, dar Craiova nu se poate lăuda cu un asemenea bilanţ. În ultimele cinci partide, formaţia antrenată de Victor Piţurcă are trei succese, un egal şi o înfrângere. Craiova e pe locul trei în clasament, cu 34 de puncte. Piţurcă şi-a pus un obiectiv îndrăzneţ, să aducă titlul în Bănie, dar are nevoie de întăriri pentru a realiza acest lucru.

ASTRA – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, duminică, de la 20:30

Adrian Neaga, secundul lui Piţurcă, se teme de cuplul Budescu – Alibec, care face furori în Liga 1: „Sunt doi jucători foarte importanţi pentru campionatul nostru, sunt doi jucători de echipă naţională, doi jucători experimentaţi care pot face oricând diferenţa. Şi noi avem în componenţă jucători care pot face diferenţa şi eu cred că în momentul de faţă s-a creat un grup foarte frumos la Craiova şi cred în unitatea grupului nostru. Întâlnim o echipă foarte bună a campionatului nostru, întâlnim cea mai în formă echipă în momentul actual şi trebuie să ne ridicăm şi noi la nivelul lor”, a spus Neaga, la conferinţa de presă.