ASTRA – FCSB 2-1. Echipa lui Becali, locul 9 în Liga 1

FCSB, antrenată la această întâlnire de secundul lui Bogdan Andone, Vergil Andronache, a fost învinsă, luni, la Giurgiu, cu scorul de 2-1 (1-1), de Astra, în ultimul meci al etapei a IV-a a Ligii I.

05 aug. 2019, 10:19
ASTRA – FCSB 2-1. Echipa lui Becali, locul 9 în Liga 1

ASTRA – FCSB 2-1. Au marcat: V. Gheorghe ’20, Albec ’75 / Oaidă ’28. În urma acestui rezultat, FCSB rămâne pe locul 9, cu 4 puncte, iar Astra urcă de pe locul 7 pe 6, cu 7 puncte. În clasament conduc FC Viitorul şi CFR Cluj, cu câte 10 puncte, urmate de Universitatea Craiova, cu 9 puncte şi de FC Botoşani şi Poli Iaşi, ambele cu 8 puncte, despărţite de golaveraj.

Min. 75, ASTRA – FCSB 2-1, GOOOL Alibec

Min. 28, 1-1: GOOOOL FCSB! „Roş-albaştrii” restabilesc egalitatea printr-un şut al lui Oaidă, deviat de apărătorii de la Astra. 

 

 

Min. 20, 1-0: GOOOOL Astra! Bălaşa pierde mingea, Alibec recuperează, îi pasează lui Valentin Gheorghe, care îl execută cu sânge rece pe Andrei Vlad. 

Astra – FCSB. Echipe

Astra (4-3-3): Lazar – Graur, Graovac, Dima, Radunovic – Begue, Simion, Crepulja – V.Gheorghe, Alibec, Fl.Matei

Antrenor: Dan Alexa

FCSB (4-3-3): Vlad – Crețu, Cristea, Planic, Soiledis (Panțîru) – Oaidă, Ov. Popescu, Vînă – Salomao, Gikiewicz, Tănase

Antrenor: Vergil Andronache

Gigi Becali are antrenorul ideal în propria curte: secundul care va sta pe bancă la meciul cu Astra, Vergil Andronache, șochează și susține că e extraordinar de uşor să îţi faci treaba la FCSB.

Gigi Becali are omul perfect pentru banca FCSB-ului chiar sub nasul lui: fostul secund al lui Bogdan Andone, Vergil Andronache i-a contrazis pe toți antrenorii care au spus că au fost umiliţi de patronul echipei.

„Eu nu am simțit lucrul acesta. Vă aud pe toți că e vorba de presiune. Nu am simțit lucrul acesta, ba din contră. Suntem înconjurați de oameni de calitate. Pentru un antrenor, este extraordinar de ușor să îți faci treaba. Simt o relaxare incredibilă”, a spus Vergil Andronache la conferința de presă.

Astra – FCSB LIVE VIDEO. Andronache a încercat să îi motiveze pe jucători

Vergil Andronache, care a mai lucrat în trecut și pe la Sportul Studențesc, a spus că eșecul cu Alashkert, din Europa League, de joia trecută, scor 2-3, i-a făcut pe jucători să ia atitudine și să realizeze că nu mai pot continua pe aceeași linie. Tocmai de aceea, după discuții purtate în vestiar, Andronache a putut să iasă public cu următorul mesaj.

”Pentru noi, zilele acestea au fost ca niște ani. Nu ne-a fost prea comod ultimul rezultat din campionat, și tocmai de acea vrem ca meciul cu Astra să fie un bun prilej pentru noi de a le arăta suporterilor, efectiv, că suntem o altă echipă.

Atmosfera din vestiar este foarte bună acum. Pentru asta i-am și felicitat, adică pentru modul în care s-au antrenat în aceste zile”, a spus Andronache, la conferința de presă oficială dinaintea partidei, care va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

Lucrurile sunt tulburi însă pentru echipa lui Becali. Aproape umilită de Alaskert în Europa, fără gol marcat de 180 de minute în Liga 1 şi fără victorie din prima rundă, gruparea roş-albastră acuză un start de sezon dezastruos. Este clar că meciul de la Giurgiu cu Astra va fi primul şi singurul al antrenorului Vergil Andronache pe banca echipei bucureştene. Un antrenor perfect necunoscut chiar şi pentru cei mai fideli iubitori ai fotbalului din România, care se trezeşte acum pe banca tehnică a formaţiei cu cele mai mari pretenţii din fotbalul românesc.

Există şi veşti ceva mai bune. Valentin Creţu de la Gaz Metan Mediaş, Aristidis Soiledis de la FC Botoşani şi polonezul Gikiewicz au semnat în această săptămână cu FCSB şi s-au antrenat cu restul colegilor înainte de partida cu Astra. Măcar unul dintre ei ar putea evolua ca titular, într-un moment în care FCSB are destul de multe abenţe.

Ultima victorie a roş-albaştrilor pe terenul Astrei s-a petrecut în urmă cu câteva luni, când FCSB a câştigat cu 2-1. În urmă cu un an însă, Astra s-a impus cu scorul de 1-0 prin reuşita lui Llulaku. În ultimele 7 meciuri jucate pe terenul Astrei, FCSB a câştigat de trei ori. Giurgiuvenii vin după victoria obţinută pe terenul lui FC Voluntari, prima din noul sezon. După trei runde, echipa lui Alexa are acelaşi număr de puncte ca FCSB, dar un golaveraj mai bun. În Liga 1, FCSB a câştigat ultima dată în deplasare în mai, pe terenul lui Sepsi Sf. Gheorghe, aceeaşi echipă care i-a pus piedică pe 22 iulie, 0-0 în meci direct din noul sezon.

  • LIVE VIDEO | Astra Giurgiu – FCSB, luni de la ora 21:00

Pe de altă parte, Gabriel Tamaş a ajuns la o înţelegere cu oficialii Astrei Giurgiu. Fundaşul central de 35 de ani a semnat un contract pe un sezon, cu opţiune de prelungire pe încă un an. Deşi transferul este rezolvat, iar Gabriel Tamaş este într-o condiţie fizică foarte bună, fundaşul ar putea rata meciul de luni al giurgiuvenilor împotriva celor de la FCSB. Oficialii Astrei aşteaptă acum toate actele jucătorului pentru a înregistra transferul la Liga Profesionistă de Fotbal, astfel că debutul lui Tamaş ar putea avea loc abia în etapa următoare, pe 10 august, în deplasarea de la Gaz Metan Mediaş: ”Un jucător excepţional şi sperăm să se rezolve situaţia lui cât mai repede pentru că e un jucător în care îmi pun mari speranţe. Îmi pare rău de Gabi că are vârsta lui, dar poate să mai joace încă mulţi ani, este un jucător care are foarte mari calităţi native şi e păcat că are vârsta care o are. Cu siguranţă este unul din cei mai buni fundaşi centrali români, acum are şi o vârstă, cred că îi va fi greu să mai joace la echipa naţională” a mărturisit şi Alexa.