ASTRA – STEAUA 2-0, trei goluri anulate eronat Stelei, Becali a plecat nervos de la stadion

ASTRA - STEAUA 2-0, după un meci cu multe rori de arbitraj. Steaua a avut trei goluri anulate, iar Budescu a fost iertat de o eliminare pentru un fault pedepsit de regulament cu cartonaş roşu. Gigi Becali a părăsit stadionul din Giurgiu în minutul 61, imediat după ce Constantin Budescu majora scorul, dintr-o lovitură de la 11 metri.

12 aug. 2015, 16:49
ASTRA – STEAUA 2-0, trei goluri anulate eronat Stelei, Becali a plecat nervos de la stadion

UPDATE. Valeriu Argăseală: „Este o RUŞINE! Vom cere scoaterea din arbitraj a acestei brigăzi, nu se poate aşa ceva. Am marcat trei goluri valabile şi s-a terminat 2-0 pentru advresari”.

„Sunt total dezorientat, nu știu ce să cred. În 2015 să arbitrezi în halul ăsta e o rușine națională! Dacă un meci între două echipe calificate în Europa sunt arbitrate astfel de un arbitru care are pretenția că e arbitru internațional, atunci trebuie să găsim altă explicație…

Am dat trei goluri și am pierdut cu 2-0. O să cer scoatarea din corpul de arbitaj a lui și a tușierului care a anulat două goluri. Eu o rușine mai mare ca asta nu am putut trăi. Nici pe vremea Victoriei și a Scorniceștiului nu se întâmpla așa ceva. Dacă are ceva personal cu Steaua? Întrebați-l pe arbitru, dacă mai poate declara ceva.

O rușine! Voi cere și demisia lui Vassaras și scoaterea acestor doi din arbitaj. Trebuie să facem curățenie!”, a mai spus Valeriu Argăseală, la finalul partidei.


Final de meci, Astra – Steaua 2-0

Min. 90: Se anunţă 6 minute de prelungire.

Min. 85: Gabi Iancu loveşte transversala!

Fostul arbitru Ion Crăciunescu a vorbit despre cele două decizi şi a spus că centralul Colţescu a greşit.

„La primul gol, Papp vine şi joacă mingea. El îl atinge pe adversar după ce loveşte mingea. Nu se pune problema de fault. Decizia corectă era validarea golului.

La a doua reuşită nu se pune problema de ofsaid. Dacă Hamroun atingea mingea, atunci se putea anula golul. Au fost două greşeli de arbitraj”, a spus Crăciunescu la DigiSport.

Min 75 – Lung respinge in doua randuri, apoi Tade inscrie, dar se acorda din nou ofsaid.

Min 74 – Iancu suteaza, Lung respinge

Min 70 – Lung respinge un sut periculos al lui Iancu

Min 69 – Budescu il faulteaza DUR pe Cojocaru si primeste doar galben. Merita ROŞU direct. 

Min. 61: GOOOL! Penalty pentru Astra, Budescu face 2-0!!!! 

Min. 57: Adi Popa este aproape de egalare, dar Silviu Lung prinde la colţul scurt

Min. 52: Alivec, aproape de dublă, ratează cu uşurinţă 

Min. 50: GOOOOOOL Astra, la prima ocazie gazdele deschid scorul prin Alibec.

Min. 45: Astra – Steaua 0-0 la pauză

Min 30 – Budescu trimite peste poarta din lovitura libera

Min. 20: Al doilea gol anulat pentru Steaua, de data aceasta pe motiv de ofsaid. Detalii AICI

Min. 5. Gol anulat Stelei pe motiv de fault în atac al lui Paul Papp. Detalii AICI

Min. 1: A început meciul

UPDATE

Echipele de start:

Astra: S. Lung – Queiros, Găman, Oros, Morais –  G. Enache, Boldrin, Teixeira, De Amorim – Budescu, Alibec
Rezerve: Gavrilaş, Florea, Dandea, R. Alves, I. Roşu, Lovin, Al. Stan
Antreror: Marius Şumudică

Steaua: Cojocaru – Papp, Varela, Toșca, Guilherme – Muniru, Tahar – Popa, Hamroun, Chipciu – Tade
Antrenor: Mirel Rădoi

Singurele echipe care mai reprezintă România în Europa League se întâlnesc în cel mai tare meci al etapei a şasea. Ajuns vara aceasta la Giurgiu, Teixeira a avut şi varianta Steaua după ce Petrolul l-a dat afară chiar înaintea unui duel cu roş-albaştrii.

„O să fie cu siguranţă un meci frumos, dar pentru mine nu e un meci special, din cauza a ce s-a întâmplat”, afirmă Teixeira.

În timp ce Astra speră să câştige primul meci acasă în Liga I, Steaua lui Rădoi trage să-şi continue parcursul perfect din deplasare – a câştigat ambele meciuri afară, cu Pandurii şi Botoşani.

La fel ca şi în derby-ul cu Dinamo, Rădoi va băga în teren prima garnitură. Singurul absent este Nicuşor Stanciu, care nu şi-a revenit complet după accidentare. Faţă de meciul contra marii rivale, Steaua va avea o singură modificare în primul 11: Papp îi va lua locul lui Guilherme, aspru criticat de patron la finalul partidei cu Dinamo. Acesta va face cuplu cu Varela, în centrul defensivei, în timp ce Toşca va acoperi banda stângă a defensivei.

Astra Steaua se joacă în direct la Digi Sport 1, astăzi, de la 21 45. Fazele VIDEO vor fi în timp real pe digisport.ro, dar şi pe mobil, pe m.digisport.ro.

Echipele probabile:

Astra: Lung Jr – Queiros, Dandea, Oros, Morais – Lovin, Boldrin – Enache, Teixeira, De Amorim – Budescu

Steaua: Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela, Toşca – Muniru, Breeveld – Adi Popa, Hamroun, Chipciu – Tade 

ASTRA STEAUA LIVE VIDEO ONLINE. Echipa lui Şumudică nu are încă victorie acasă în Liga 1, în timp ce campioana poate bifa al treilea succes consecutiv în deplasare. Antrenorul giurgiuvenilor se teme de Steaua, chiar dacă echipa campioană vine după o serie mai puţin reuşită de rezultate, câştigând o singură partidă din ultimele 5, cu Botoşani, 1-0 în deplasare.

„Nu există nicio pregătire specială înainte de Steaua. Nu există primă, nu există nimic. Este un meci normal de campionat. E adevărat, un meci cu Steaua naşte orgolii, dar nu e nimic special, n-avem majorete, nimic special. O să fie un meci greu şi sperăm să facem o figură frumoasă. Sper să-mi reintre jucătorii, am câteva probleme, câţiva jucători accidentaţi. Mă preocupă meciul de mâine, sunt foarte supărat supărat. L-am pierdut şi pe Taka şi în afară de asta mai am încă trei jucători accidentaţi, ceea ce mă pune într-o situaţie delicată. Găman, Geraldo şi Junior Morais, trei titulari din linia de fund. Şanse foarte mici la Junior, să joace”, a spus Şumudică.

De partea cealaltă, Steaua a disputat 10 meciuri oficiale în ultimele 30 de zile (3 victorii, 4 egaluri şi 3 înfrângeri, golaveraj 12-10), însă atacantul de 19 ani, Alexandru Tudorie, susţine că jucătorii nu sunt obosiţi înaintea partidei de la Giurgiu:

”Avem moral bun, chiar dacă venim după acest egal cu Dinamo. Mergem la Giurgiu cu capul sus să câştigăm. Dacă voi juca, ăsta e obiectivul, să înscriu, dar nu contează asta aşa de mult. Nu cred că e vorba de oboseală. Trebuie să ne concentrăm mai mult, să fim mai atenţi şi să băgăm mingea în poartă. Sper să marcăm noi şi tot noi să luăm cele trei puncte”, a spus Tudorie.

Partida care va începe la ora 21:45 şi va fi arbitrată la centru de Sebastian Colţescu, ajutat la margine de Mircea Grigoriu şi Sebastian Stoianov.