ASTRA-STEAUA, scor 1-1. „Roş-albaştrii” iernează pe locul trei, la trei puncte de lider

ASTRA-STEAUA, meci restant din etapa a II-a a Ligii I, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Astfel, Astra iernează pe primul loc, cu 42 de puncte, trei mai multe decât Steaua, care ocupă locul trei, dar are două meciuri în minus. Pe doi este Petrolul, cu 40 de puncte.

21 dec. 2013, 12:31
ASTRA-STEAUA, scor 1-1. „Roş-albaştrii” iernează pe locul trei, la trei puncte de lider

UPDATE La trei zile după victoria de pe Naţional Arena, Steaua nu a mai reuşit să se impună în faţa Astrei şi a ratat astfel ocazia de a încheia anul 2013 pe primul loc în Liga I.

La Giurgiu, Steaua a fost condusă din minutul 35, când Enache a deschis scorul cu un gol la colţul scurt, dar a reuşit să egaleze chiar înainte de pauză, prin Varela.

La reluare, niciuna dintre cele două formaţii nu a reuşit să dea dovadă de mai mult pragmatism în faţa porţii, iar tabela a rămas „îngheţată” la scorul de 1-1.

ASTRA – STEAUA, Echipele de start:

Astra: Coman – Morais, Mureșan, Ben Youssef, Mățel – Laban, Yahaya – Yoda, Budescu, Enache – Yazalde

Rezerve: Silviu Lung, Pedro Santos, Cristescu, T. Seto, Bukari, Ivanovski, A. Giurgiu

Steaua: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Bourceanu, Prepeliță – Popa, Chipciu, Tănase – Piovaccari

Rezerve: Niță, Râpă, Pârvulescu, Stanciu, Răduț, Tatu, Iancu

Arbitri: I. Kovacs – M. Nagy, V. Marinescu

Cum s-au marcat golurile.

Min. 45 GOL STEAUA! Varela egalează înscriind din careul mic, după o minge deviată cu capul de Piovaccari.

Min. 35 GOL ASTRA! A marcat Enache, cu un şut la colţul scurt


ASTRA – STEAUA UPDATE: FC Steaua a primit o penalitate sportivă de 7.500 de lei din partea Comisiei de Disciplină a LPF pentru incidente la meciul cu Astra Giurgiu, scor 3-1, din etapa a XIX-a a Ligii I.

De asemenea, jucătorii William De Amorim (Astra) şi Mihai Pintilii (Steaua), eliminaţi la meciul de miercuri, au fost suspendaţi câte o etapă şi penalizaţi cu câte 740 de lei. Sancţiune similară a primit şi Brandao, de la CFR Cluj, eliminat în întâlnirea cu ACS Poli Timişoara informează lpf.ro.

Comisia de Disciplină a sancţionat cu avertisment gruparea FC Vaslui după meciul cu Dinamo, scor 1-1.De asemenea, clubul Universitatea Cluj a fost sancţionat cu măsura interzicerii accesului spectatorilor în zona Peluzei gazdă şi la Tribuna a II-a pe stadionul Cluj Arena pentru o etapă. Măsura se va aplica în mod similar şi în cazul în care clubul va organiza meciuri în calitate de club gazdă pe alte stadioane. Universitatea Cluj a primit şi o penalitate sportivă de 30.000 lei. Comisia de Disciplină a acordat un „ultim avertisment” clubului Petrolul Ploieşti, pentru incidente la meciul cu Pandurii, cu „menţiunea de a efectua diligenţele necesare pentru a evita pe viitor incidente asemănătoareproduse de proprii suporteri”. 

ASTRA – STEAUA: Kapetanos ratează derby-ul

Fotbalistul stelist Pantelis Kapetanos a fost suspendat două etape şi a primit o penalitate sportivă de 2.000 de lei, după incidentul cu Andrei Mureşan, de la meciul cu Astra, scor 3-1, din etapa a XIX-a a Ligii I.

„Conform art.63.1.b, coroborat cu art.63.2.4, lit. a din RD se sancţionează jucătorul Kapetanos Pantelis cu suspendare pentru 2 jocuri şi o penalitate de 2000 lei. Irevocabilă”, se arată în comunicatul LPF, informează lpf.ro.

Pe de altă parte, antrenorul Concordiei Chiajna, Ionuţ Chirilă, a fost suspendat o etapă şi penalizat cu 320 de lei, iar jucătorul Tiberiu Serediuc a primit o suspendare de două jocuri şi o penalitate de 2000 lei.

ASTRA-STEAUA: Cele două rivale se întâlnesc sâmbătă, de la 18.30, pentru a doua oara in trei zile! Etapa trecuta, Steaua a batut-o pe Astra cu 3-1 pe National Arena. Derby-ul de la Giurgiu este o restanta din cadrul etapei a doua a Ligii 1.

Pentru a petrece pauza competitionala pe prima pozitie a clasamentului, Astra are trei variante: victoria, egalul si chiar o infrangere, dar nu la mai mult de doua goluri diferenta. Ultimele doua posibile rezultate nu sunt deloc incurajatoare pentru echipa lui Isaila. Si asta pentru ca Steaua mai are doua restante de disputat cu Concordia si cu “U” Cluj. In cazul unei victorii, campioana in exercitiu redevine favorita certa la pastrarea trofeului. Mai mult, daca Steaua bate la 3 goluri diferenta incheie prima parte a sezonului pe locul 1!

Dupa infrangerea de pe National Arena, scor 1-3, Isaila se teme pentru moralul elevilor sai.

“Acum Steaua are un atu moral. Sunt peste noi din punct de vedere moral, dar important este sa nu capotam, pentru ca in foarte multe momente ne-am ridicat la valoarea Stelei. S-a acumulat o oboseala si de partea noastra si de partea lor, dar sambata va fi o alta partida. Mai sunt 15 etape, orice este posibil, dar Steaua ramane favorita”, a declarat tehnicianul Astrei.

ASTRA-STEAUA: Reghe vrea victorie, „indiferent de scor”

De partea cealalta, tehnicianul Stelei, Laurentiu Reghecampf este extrem de optimism inaintea partidei cu Astra. Antrenorul din Ghencea nu pune pret pe titlul de “campioana de iarna”, asa ca nu este interesat de o victorie la 3 goluri diferenta, ci de o victorie, indiferent de scor:

“Urmeaza un meci cu Giurgiu. Stim sa gestionam meciurile din trei in trei zile, acum sa vedem daca stiu si ei. Fata de ultimul meci, Astra a schimbat cinci jucatori si tot nu au facut fata Stelei. Castigarea campionatului ramane principalul nostru obiectiv. Vom aborda meciul de la Giurgiu foarte serios si nu cred ca important e golaverajul. Mai avem multe meciuri de jucat si cu siguranta, titlul nu se va decide la golaveraj”, a spus Reghe.

ASTRA-STEAUA. Steaua incearca sa se intareasca pentru retur, deja! Lucian Sanmartean este, din nou, in negocieri cu gruparea din Ghencea, conform gsp.ro! Patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a dat de inteles ca, intr-adevar, mijlocasul galben-verzilor negociaza cu echipa campioana: “Stiu multe, dar nu pot spune acum. Sanmartean mai are contract cu Vaslui pana la vara. Ca sa ajunga la Steaua, cei de acolo trebuie sa faca o propunere, intai”, a declarat Porumboiu.

 

ASTRA-STEAUA: Intrarea generală la partida Astra – Steaua, ce se va disputa, sâmbătă, de la ora 18.30, pe stadionul „Marin Anastasovici”, va costa o sută de lei, informează site-ul oficial al liderului Ligii I. Intrarea generală la cele două tribune va fi de 100 de lei, urmând ca un tichet la lojă să coste 200 de lei. Biletele se vor vinde doar la casele stadionului din Giurgiu.

ASTRA – STEAUA: VICTORIE PENTRU GIGI BECALI

Laurenţiu Reghecampf a discutat cu patronul din Ghencea, dar răspunsul a fost unul negativ. Surse din anturajul familiei lui Gigi Becali au dezvăluit că acesta le-a spus oamenilor săi să nu îi lase pe fotbalişti să îl viziteze la închisoare. „Spuneţi-le băieţilor că le mulţumesc că se găndesc la mine, dar e bine să nu vină… Nu vreau să mă vadă după gratii. Mai mult, nu vreau că băieţii să umble cu paparazzii după ei.Totodată, mai spuneţi-le că dacă or să cîştige campionatul niciunul dintre ei nu o să fie nemulţumit. Voi avea grijă ca ei să primească pînă la ultimul ban..”, le-a spus Becali, scrie fanatik.ro.

„Reghe şi Meme îl vor vizita”

Aceeaşi sursă ne-a mai dezvăluit că la finalul meciurilor din Liga I, înainte de Crăciun, Gigi Becali îi va primi la penintenciar doar pe Mihai Stoica şi Laurenţiu Reghecampf pentru a discuta despre perioada următoare şi despre strategia de transferuri. Nu în ultimul rînd latifundiarul din Pipera va trebui să îşi dea ok-ul pentru lista celor care vor fi disponibilizaţi în această iarnă.

ASTRA-STEAUA este restanţă din etapa a doua a Ligii I. Preşedintele Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a declarat, miercuri seară, că o să aibă grijă de derbedeii din galeria Stelei, care l-au înjurat la finalul partidei cu Steaua, contând pentru etapa a XIX-a a Ligii I. „Se pot schimba multe în trei zile. O să-i batem la Giurgiu, mai ales pe derbedeii ăştia care sunt în galerie”, a spus Niculae. Fomaţia Steaua a învins, miercuri, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-1 (1-0), echipa Astra Giurgiu, într-un meci contând pentru etapa a XIX-a a Ligii I. Pentru Steaua au marcat Ad. Popa ’16, Gardoş ’75 şi Piovaccari ’82, în timp ce pentru Astra a înscris Budescu ’50.

ASTRA – STEAUA: Reghecampf îi ironizează pe giurgiuveni

„Răspunsul nostru la toate declaraţiile care au fost săptămâna asta l-am dat pe teren, iar la următorul meci veţi vedea o echipă mult mai bună a Stelei. Cel mai mare deserviciu şi l-au făcut când au dat acele declaraţii, iar pentru noi a fost foarte uşor să pregătim acest meci. S-a văzut diferenţa de experienţă. Eu spun tot timpul că în fotbal trebuie să ne respectăm. În România nu se întâmplă asta”, a declarat Reghecampf, care a precizat că la meciul de sâmbătă va conta foarte mult absenţa lui Pintilii: „E păcat că a fost eliminat, nu înţeleg de ce a luat primul galben”.

Reghecampf a precizat că echipa sa ştie să gestioneze meciurile din trei în trei zile, deoarece este „bine pregătită, cu un antrenor foarte bun”. „Ştim să gestionăm meciurile din trei în trei zile, acum să vedem dacă ştiu şi ei. Faţă de ultimul meci, Astra a schimbat cinci jucători şi tot nu au făcut faţă Stelei. Steaua este o echipă bine pregătită, cu un antrenor foarte bun. Georgievski are un şurubel în picior. Uneori se recuperează mai greu, iar săptămâna asta trebuie să se opereze. El a avut o perioadă mai slabă, dar este un jucător important în continuare”, a adăugat tehnicianul stelist.

ASTRA – STEAUA. Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că are informaţii că oficialii clubului Astra Giurgiu vor încerca să nu îi lase pe suporterii campioanei să asiste la meciul restant din etapa a doua, chiar dacă aceştia vor avea bilete.

„Aş vrea să discut despre suporteri şi ce li se pregăteşte la Giurgiu. Sub nicio formă nu răspundem provocărilor, nu intrăm în jocul ăsta. Poate ne spune domnul Dinu Gheorghe când a părăsit banca de rezerve şi ne-a spus că vedem ce arbitraj vom avea la Giurgiu. Toţi am rămas consternaţi. E foarte grav că suporterii noştri vor plăti sumele cerute, dar se pare că nu vor fi lăsaţi să intre pe stadion, deoarece firma de pază aparţine celor care deţin clubul Astra”, a spus Stoica.

Mihai Stoica a afirmat că agenţii de pază de la stadion vor încerca să le însceneze fanilor stelişti mai multe incidente, astfel încât aceştia să fie interzişi pe stadioane. „Se încearcă clar îndepărtarea suporterilor noştri de stadion. Se încearcă ca ei să nu intre şi să se facă nişte rapoarte pentru ca majoritarea suporterilor care vor face deplasarea să fie interzişi pe stadioane. Asta ar însemna distrugerea noastră, pentru că este nucleul cel mai important al suporterilor noştri, pentru că este vorba de nucleul cel mai important de la Peluza Nord, pentru că cei de la Sud au refuzat să facă deplasarea”, a completat oficialul stelist, care a menţionat că fanii „roş-albaştri” vor avea la dispoziţie 300 de tichete de acces.

Mai mult, Mihai Stoica spune că Astra a dus războiul dinaintea partidei de sâmbătă până acolo încât unii oficiali ai Stelei vor fi nevoiţi să-şi cumpere bilete la meci pentru a putea intra în stadion: „Cei de la Astra nu le permit celor din staful nostru să vină la stadion decât cu bilet. Kinetoterapeutul Ovidiu Curti, ofiţerul de presă Cătălin Făinişi trebuie să-şi cumpere bilete pentru a veni la meci. Conform regulamentului, clubul organizator nu e obligat să primească în delegaţia oficială şi ofiţerul de presă. În Europa, preţul pe care îl plătesc suporterii oaspeţi este acelaşi preţ pe care-l plătesc suporterii gazdei în zonele similare ale stadionului. Nu este vina noastră că suporterii acolo sunt desenaţi pe un poster. Nu era normal să se mărească preţurile biletelor la modul ăsta”, a explicat Stoica.

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf este convins că jucătorii Stelei vor avea maturitatea de a nu intra în jocul psihologic al celor de la Astra Giurgiu. „Bătălia se duce pe teren şi îmi pare rău că există asemenea momente care nu au legătură cu jocul de fotbal. Nu este normal să faci asemenea declaraţii. Nu înţeleg o declaraţie a celor de la Astra că ne vor bate pe culoare, că ne vor bate pe teren. Sunt convins că jucătorii nu vor intra în acest joc, pentru că până la urmă este în joc sănătatea lor, ei sunt importanţi numai când sunt sănătoşi, asta este viaţa. Aceste lucruri nu fac bine fotbalului românesc, unde vom ajunge? Sperăm să nu fie incidente şi să fie un arbitraj cum a fost şi în meciul trecut”, a precizat Reghecampf.

Preşedintele Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a declarat, miercuri seară, că o să aibă grijă de derbedeii din galeria Stelei, care l-au înjurat la finalul partidei cu Steaua, contând pentru etapa a XIX-a a Ligii I. „Se pot schimba multe în trei zile. O să-i batem la Giurgiu, mai ales pe derbedeii ăştia care sunt în galerie”, a spus Niculae.

Partida Astra Giurgiu – Steaua, restanţă din etapa a doua a Ligii I, se va disputa, sâmbătă, de la ora 18.30, la Giurgiu. Miercuri, în partida contând pentru etapa a XIX-a, Steaua a câştigat, pe teren propriu, cu scorul de 3-1.

 

Partida Astra – Steaua, ce se va disputa, sâmbătă, de la ora 18.30, pe stadionul „Marin Anastasovici”.