ASTRA – VIITORUL 1-2 în finala CUPEI ROMÂNIEI 2019. Hagi, încă un trofeu, Craiova prinde Europa League

Viitorul a câştigat, sâmbătă, Cupa României, după 2-1 în finala cu Astra disptată pe Stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti. Giurgiuvenii au condus, au fost egalaţi şi au rămas în 10 oameni, pentru ca Eric să dea lovitura în preluingiri. Este prima Cupă a României pentru Viitorul. O altă beneficiară a rezultatului este CSU Craiova, care va juca, astfel, în Europa League.

25 mai 2019, 19:18
ASTRA – VIITORUL 1-2 în finala CUPEI ROMÂNIEI 2019. Hagi, încă un trofeu, Craiova prinde Europa League

Viitorul a dominat teritorial în primele 30 de minute, dar Denis Alibec a făcut ca Astra să intre în avantaj la pauză. Atacantul a înscris în minutul 41 cu un şut puternic din lovitură liberă, execuție care l-a scos din minți pe Gică Hagi, care l-a schimbat pe Valentin Cojocaru cu Arpad Tordai.

Viitorul a forțat egalarea după pauză, iar insistențele au fost răsplătite în minutul 76, când Virgil Ghiță a înscris după centrarea lui Ianis Hagi. Rămași fără Denis Alibec, care a părăsit terenul accidentat, giurgiuvenii au mai primit o lovitură în minutul 81, când Romario Pires a fost eliminat.

Prelungirile i-au aparținut echipei lui Gică Hagi, care a dat până la urmă lovitura în minutul 105+1, când Eric a înscris și a adus prima Cupă a României din istorie la Ovidiu.

ASTRA VIITORUL 1-2 (1-0, 1-1)

Alibec 41 / Ghiţă 76, Eric 105+1

Astra: Lazar – Butean, Cestor, Bejan (106 Hambo), Radunovic – R. Moise, Mrzljak, R. Pires – Val. Gheorghe (68 Begue), Alibec (72 Balaure), Llullaku (86 Erico). Antrenor: Costel Enache.

Viitorul: Cojocaru (46 Tordai) – Boboc, Țâru, Ghiță, De Nooijer – Houri (93 Vl. Achim), T. Băluță, Vână – I. Hagi – Drăguș (70 Eric), Rivaldinho (63 Calcan). Antrenor: Gheorghe Hagi.