ASTROLOGIE: Care este originea mitologică a zodiei tale

Află cum a luat naştere constelaţia din care provine zodia ta şi descoperă legende nemuritoare despre originea mitologică a zodiei tale.
Alina Costache
13 aug. 2014, 17:21
ASTROLOGIE: Care este originea mitologică a zodiei tale

Berbec. Mitul berbecilor se leaga foarte puternic de legenda lui Jason si a argonautilor. Aceasta legenda povesteste calatoria lui Jason care a pornit alaturi de argonauti prin apa intr-un tinut foarte indepartat. Misiunea acestei calatorii era de a aduce lana de aur a unui berbec ce era captiv intr-un tinut indepartat.

Pentru ca totul s-a desfasurat in conditii normale, iar misiunea afost indeplinita cu succes, a aparut constelatia berbecilor ca multumire din partea lui Jason pentru ajutorul acordat de catre argonauti.

Taur. Mitul taurilor este asociat cu legenda lui Theseus si a lui Minotaur. Minotaur era un mostru terifiant inchis intr-un labirint din Creta pentru a nu mai face numeroase victime cum obisnuia sa faca. Acesta trebuia hranit in fiecare saptamana ceea ce insemna ca o persoana trebuia sacrificata.

Theseus s-a oferit voluntar pentru sacrificare scopul lui fiind uciderea lui Minotaur si eliberarea Cretei de acest monstru teribil. Theseus a fost ajutat de catre Ariadna, una dintre fiicele lui Minos, si a reusit sa ucida bestia inspaimantatoare. Multumirile i-au fost aduse prin creearea constelatiei taurului.

Gemeni. Zodia gemenilor porneste de la povestea fratilos Castor si Pollux, poveste ce apartine mitologiei grecesti care au aceeasi mama insa tatii sunt diferiti. Tatal lui Castor este Tyndarus, iar al lui Pollux este Zeus.

Pollux este nemuritor, iar Castor este muritor nefiind fiul unui zeu ci al unui muritor de rand. Cand Castor a murit, Pollux a fost distrus si nu a vrut sa mai traiasca rugandu-l pe Zeus sa il ajute sa moara, el fiind nemuritor. In schimb, Zeus l-a transformat si pe Castor intr-un zeu nemuritor pentru ca cei doi frati sa poata sa traiasca unul alaturi de celalalt.

Rac. Un crab gigantic numit Crios a fost binecuvantat de catre Poseidon si i-a fost daruita imortalitatea. Crios pazea apele marii in care Poseidon traia si in mod deosebit avea grija de nimfele marii care erau considerate fiicele lui Poseidon.

Cand Poseidon a fost atacat de catre ceilalti zei, Crios a fost lasat sa aiba grija de aceste nimfe insa una dintre ele a plecat din palat ajutata si capturata in acelasi timp de catre Vamari. Crios s-a luptat cu Vamari pana cand crabul a castigat batalia ramanand traumatizat in urma luptei. A primit insa darul imortalitati prin creearea constelatiei Racului de catre Poseidon atunci cand s-a intors din lupta si a vazut actele de vitejie ale lui Crios.

Leu. Mitul acestei zodii se bazeaeza pe legenta lui Hecule si a celor doisprezece incercari ale sale. Prima incercare presupune lupta dintre Hercule si Leul din Nemeea, un leu imens si nemuritor. Nestiind toate aceste lucruri, Hercule a inceput sa atace leul care s-a suparat din ce in ce mai rau. Vazand ca nu are nicio sansa sa il invinga, Hercule l-a ademenit in cusca lui inchizand usile si incercand sa sugrume leul cu mainile sale.

Pentru a-si demonstra vitejia, Hercule trebuia sa aduca pielea leului in fata regelui Eurystheus, insa acest lucru nu era posibil decat cu propriile sale gheare. Dupa ce reuseste sa taie toata pielea leului, Hercule se hotaraste sa o pastreze ca armura proprie. Dupa acest act de vitejie, a fost creata constelatia leului.

Citeşte mai mult pe kudika.ro

Citeşte şi HOROSCOPUL Legilor Karmice: Care sunt ÎNVĂŢĂTURILE fiecărei zodii

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Leii vor uimi pe toată lumea! Alte 2 zodii vor reuși să atragă atenția. Astrologii au făcut dezvăluirea
Capital.ro
Comoara ascunsă a României. Au fost chemați soldații să o protejeze
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Săptămâna de lucru de șase zile. Măsura radicală împotriva crizei forței de muncă
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Informația șoc pentru toți cei care se uită la TV! Absolut obligatoriu să știi asta
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Aterizare miraculoasă în Austria: Avionul de pasageri ajunge teafăr la sol în timpul unei furtuni de gheață
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?