Astronauţii vor trăi în curând pe Lună: Proiectul ambiţios al companiilor aerospaţiale

Publicat: Luni, 27 Mai 2013 20:30 // Actualizat: Marţi, 28 Mai 2013 13:13 // Sursa: RTV.net

Companii private ar putea trimite astronauţi să trăiască pe Lună până în 2020, potrivit unui raport cerut de NASA.

Foto: AP

Studiul realizat de Bigelow Aerospace arată mult entuziasm şi interes din partea companiilor pentru astfel de aventuri, a declarat Robert Bigelow, fondatorul şi preşedintele firmei americane, care doreşte să realizeze primele baze lunar gonflabile.

Bigelow Aerospace a chestionat circa 20 de companii precum şi alte agenţii spaţiale din lume, precum şi organizaţii de cercetare, pentru a afla ce le interesează cel mai mult.

Proiectele includ de la cercetări farmaceutice în afara Pământului, la misiuni legate de suprafaţa lunară. NASA vrea, însă, ca în viitorul apropiat să ajungă pe un asteroid şi apoi pe Marte, lăsând Luna deoparte.

Anul acesta, NASA va primi 105 milioane de dolari pentru a începe lucrul la misiunea de a găsi un mic asteroid şi de a-l amplasa pe orbita Lunii, pentru a fi vizitat de astronauţi.

Companiile private, însă, sunt mai mult interesate de Lună, decât de alte obiecte spaţiale, precum Bigelow Aerospace.

"Este important pentru noi să ştim că există interes în activitatea pe suprafaţa lunară. Putem să profităm de ceea ce face sectorul private în anumite domenii precum transport spaţial, sisteme de susţinere a vieţii şi alte tehnologii de care avem nevoie pentru a călători mai departe de Staţia Spaţială", a declarat William Gerstenmaier, şeful operaţiunilor spaţiale de la NASA.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 mai 22:16
...private ar putea trimite astronauţi să trăiască pe Lună până în 2020, potrivit unui raport cerut de NASA. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H