Atac al rebelilor sirieni asupra unui spital militar din Alep. O asistentă a fost ucisă şi doi medici au fost răniţi

O asistentă medicală a fost ucisă şi doi medici sunt grav răniţi după atacul rebelilor din Alep asupra unui spital mobil al Ministerului Apărării din Siria.

05 dec. 2016, 15:20

Atacul s-a produs între ora 12:21 şi 12:30, luni, într-un centru militar mobil al Ministerului Apărării ru, „care a fost bombardat” de rebeli, a informat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov. El a precizat că uciderea unei femei care era medic a fost rezultatul direct al atacului rebelilor asupra spitalului şi că alţi doi medici au fost „răniţi grav”.

În atacul rebelilor din Alep care au vizat spitalul de campanie au fost răniţi şi localnici care veniseră la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit rt.com.

Citeşte şi Siria: Cel puţin 14 civili au murit în bombardamente asupra provinciei Idlib

Spitalul a fost distrus de atacurile cu bombă ale rebelilor sirieni. Au fost cel puţin nouă atacuri cu rachetă.

Spitalul era foarte aglomerat în momentul atacului, acolo aflându-se şi mai mulţi copii. Teoretic, spitalele nu trebuie să fie atacate pe timp de război, dar rebelii sirieni au încălcat regula şi au atacat şi astfel de unităţi medicale. Mai mult, unii dintre ei au înregistrat cu telefoane mobile desfăşurarea atacului.