Atac american cu dronă în Afganistan. Cel puţin 15 civili au fost ucişi. ONU condamnă atacul

Un atac aerian cu dronă ce a vizat poziţiiale grupării jihadiste Stat Islamic s-a soldat cu moartea a cel puţin 15 civili , în Nangahar, localitate situată în estul Afganistanului. În atac au fost rănite şi 13 persoane, între care şi un copil.

30 sept. 2016, 15:40
Atac american cu dronă în Afganistan. Cel puţin 15 civili au fost ucişi. ONU condamnă atacul

ONU a precizat că loviturile au provenit de la o dronă internaţională cu care acţionează numai Statele Unite. Misiunea de Asistenţă a Statelor Unite în Afganistan (UNAMA) a condamnat atacul în care şi-au pierdut viaţa mai mulţi civili, între care şi un copil. UNAMA a cerut imediat o anchetă independentă, imparţială şi transparentă privind acest incident.

Atacul s-a produs, miercuri, în provincia afgană Nangarhan, în districtul Achin, situată la graniţa cu Pakistanul, miercuri.

ONU a relatat că mai mulţi civili s-au reunit într-un sat pentru a sărbători întoarcea din pelerinajul de la Mecca, Hajj, şi dormeau într-o casă de oaspeţi a bătrânului când au fost bombardaţi de dronă.

Printre victimele atacului s-au numărat şi un student şi o profesoară, precum şi un copil, potrivit rt.com.

Surse din guvernul afgan au relatat misiunii ONU că, în atac, au murit şi membri ai Statului Islamic. Responsabili militari americani au recunoscut că au întreprins atacul din Nangarhar, dar au refuzat să dea alte detalii despre incident. „Nu discutăm despre detaliile operaţiunilor de contraterorism din Nangarhar, din 28 septembrie, pentru că acum revizuim  materialele referitoare la acest atac”, se arată într-un comunicat american dat publicităţii.