Atac armat asupra unei clădiri administrative. Numeroase victime

Oameni înarmați au luat cu asalt sâmbătă o clădire administrativă unde se află o sută de persoane situată în apropiere de Srinagar, în partea din Kashmir administrată de India, a anunțat poliția, precizând că schimburile de focuri continuă, relatează AFP.

20 feb. 2016, 13:41
Atac armat asupra unei clădiri administrative. Numeroase victime

„Doi sau trei militanți au intrat în imobil, rănind șase polițiști în asaltul inițial”, a declarat pentru AFP Javaid Gillani, inspector general al poliției din regiune.

Oamenii înarmați sunt suspectați că ar fi rebeli ostili Indiei, a mai spus Gillani, adăugând că nimeni nu a fost luat ostatic în clădire.

Potrivit martorilor, trei oameni au pătruns în complexul care găzduiește un institut guvernamental de dezvoltare a antreprenoriatului, cerându-le persoanelor care se aflau acolo să iasă și să se refugieze într-un hotel din apropiere.

Mai multe grupuri rebele se luptă cu forțele indiene desfășurate în Kashmirul indian de decenii pentru obținerea independenței.

Violența a scăzut în intensitate în cursul ultimului deceniu, dar rebelii au confruntări regulate cu armata. Săptămâna trecută, doi soldați indieni și cinci presupuși militanți au fost uciși în urma luptelor violente din apropierea graniței cu Pakistanul, relateză Agerpres.