Atac armat în Belgia. Patru persoane înarmate au pătruns într-un imobil. Un bărbat este ostatic

Patru persoane înarmate au năvălit într-un apartament dintr-o clădire din Gend (Gent). Poliţia a făcut un cordon de securitate în jurul clădirii şi se pregăteşte să intervină.

15 dec. 2014, 10:06

Update 12:53 Potrivit Parchetului belgian, nu există vreun indiciu că incidentul ar fi de natură teroristă, iar incidentul „nu are nicio legătură cu atacul din Sydney”, unde un terorist al Statului Islamic a luat ostatici într-o cafenea, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei. Şeful Poliţiei din Gent, Filip Rasschaert a declarat pentru site-ul De Standard că poliţiştii au preluat controlul asupra zonei şi că „au tot ce le trebuie pentru a pune capăt în siguranţă incidentului armat.”

Update 12:14 BBC, care citează surse din poliţie, informează că un bărbat ar fi fost luat ostatic în interiorul clădirii

UPDATE 12:12 Potrivit poliţiştilor, atacatorii „se află în clădire, dar nu este clar ceea ce se întâmplă acolo”, a afirmat unnul dintre ei.

Poliţiştii sunt pe poziţii în jurul unei clădiri din Gend (Gent)  unde patru indivizi înarmaţi au pătruns luni dimineaţă şi, după toate aparenţele ar putea lua ostatici din rândul persoanelor aflate acolo.

Potrivit primelor informaţii furnizate de autorităţile belgiene, apartamentul vizat de atacatori se află în apropiere de Dampoort. Poliţiştii le-au cerut persoanelor aflate în imobil să nu iasă din locuinţele lor, din motive de securitate. Deocamdată, nicio persoană nu a fost evacuată din imobil, au informat surse ale Poliţiei citate de presa belgiană.

În jurul imobilului în care au pătruns atacatorii a fost desfăşuraţi aproximativ 320 de poliţişti şi s-a cerut sprijinul şi Poliţiei Federale pentru a trimite în zonă un elicopter. Tronsonul de stradă de pe Pilorijnnstraat a fost complet închis.