Atac armat în Florida, la o bancă. Cinci persoane au fost ucise cu focuri de armă GALERIE FOTO

Cinci persoane au murit în urma unui atac cu focuri de armă, în Florida, la o instituţie bancară. Atacul a vizat instituţia bancară SunTrust Bank din localitatea Sebring, unde locuieşte şi criminalul.

24 ian. 2019, 07:01

Luarea de ostatici a avut loc la sediul băncii SunTrust Bank, în Sebring, Florida, a informat un reprezentant al poliţiei, Don Elwell, citat de CNN. 

Un bărbat de 21 de ani a fost arestat de către poliţişti la locul atacului. Tânărul a comis atacul armat chiar în interiorul băncii, vizându-i pe angajaţii instituţiei, dar şi pe clienţi.

„Am împuşcat cinci oameni”, i-a spus tânărul unui dispecer al poliţiei.

În momentul atacului, în bancă se aflau cinci angajaţi, pe care bărbatul i-a ucis, şi un număr neprecizat de clienţi. 

Autorităţile l-au identificat pe suspect ca fiind un bărbat de 21 de ani şi care se numeşte Zephen Xaver şi care acum se află în custodia poliţiei. Criminalul este rezident din Sebring.

Victimele nu au fost încă identificate.

Incidentul a început cu un apel telefonic către autorităţi, în jurul orei locale 12:30, au anunţat autorităţile.

„Am împuşcat cinci oameni”, a spus criminalul, citat de poliţie. Poliţia din Sebring şi Highlands au sosit la locul carnagiului.

Primele negocieri cu suspectul baricadat în bancă au eşuat. Ulterior, au intervenit echipele SWAT care au pătruns în bancă şi au continuat negocierile. Suspectul s-a predat apoi echipelor SWAT.

Criminalul a lucrat ca gardian de închisoare de corecție timp de două luni la Avon Park Correctional Institution și demisionase în urmă cu două săptămâni, potrivit purtătorului de cuvânt, Patrick Manderfield, de la Departamentul de Corecție din Florida.