Atac armat în Mali: Un bărbat înarmat a fost ucis

Un bărbat înarmat a fost ucis și doi suspecți au fost arestați într-un atac luni seară asupra cartierului general al operațiunii de antrenament militar a Uniunii Europene în capitala Mali, Bamako, a anunțat ministrul de interne al acestei țări din Africa de Vest, informează Reuters.

22 mart. 2016, 04:25
Atac armat în Mali: Un bărbat înarmat a fost ucis

Atac contra misiunii militare a UE la Bamako. „Unul dintre atacatori a fost ucis. Noi verificăm rucsacul pe care îl purta, ar putea conține explozibili”, a explicat colonelul Salif Traoré la televiziunea de stat. „Doi suspecți au fost arestați și sunt interogați”, a adăugat el.

Un hotel din Bamako transformat în baza misiunii Uniunii Europene care antrenează armata din Mali (EUTM Mali) a fost vizat luni seară de un atac.

Hotelul, rechiziționat de misiunea de antrenament europeană, este situat în cartierul ACI 2000, în apropierea hotelului de lux Radisson Blu care a fost lovit la 20 noiembrie de un atentat jihadist ce a făcut 20 de morți, pe lângă cei doi atacatori.

Atentatul contra Radisson a fost revendicat de Al Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI), în coordonare cu grupul jihadist al algerianului Mokhtar Belmokhtar, Al-Mourabitoun.