Atac armat în oraşul suedez Malmo. Mai multe persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost rănite, duminică seara, într-un atac armat la Malmö, în Suedia, atacatorii au fugit de la faţa locului, iar o operaţiune a poliţiei era în curs cu scopul de a-i găsi, potrivit presei locale, scrie Sunday Express.

25 sept. 2016, 20:33
Atac armat în oraşul suedez Malmo. Mai multe persoane au fost rănite

UPDATE: Patru persoane au fost rănite într-un atac armat la Malmo, al treilea cel mai important oraş din Suedia, a anunţat duminică poliţia, conform The Associated Press. Poliţia a confirmat că patru persoane au fost spitalizate cu plăgi împuşcate şi a anunţat că atacatorii au fugit de la faţa locului pe scutere. Autorităţile au anunţat că anchetează acest caz ca pe o tentativă de asasinat.

Circa 20 de focuri de armă în timpul unui meci de fotbal din orașul suedez Malmo s-au soldat duminică seara cu rănirea mai multor persoane, potrivit unor martori citați de presa locală, preluată de site-ul Sunday Express. Poliţia a blocat o parte a oraşului. 

Un martor a spus că focurile de armă au fost trase de la bordul unui automobil marca Audi, care a plecat apoi în viteză.

Potrivit presei locale, o persoană ar fi fost împuşcată în cap. Poliţia a anunţat că o operaţiune era în desfăşurare în sudul oraşului. „Avem o operaţiune în curs în zonă şi avem un atac armat confirmat cu mai mult de un rănit”, a declarat Ewa-Gun Westford,o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

„Mai multe nu ştim, pentru că suntem în mijlocul operaţiunii”, a adăugat ea. „Deoarece (atacul) a avut loc în timpul unui derby între Malmö FF şi Helsingborgs IF în oraş, avem mulţi poliţişti în Malmo în această seară”, a adăugat ea. 

Un elicopter de poliţie care se afla în zonă la meci, a fost trimis în căutarea suspecţilor.