ATAC armat în Toronto: Statul Islamic a revendicat acţiunea criminală GALERIE FOTO

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat atacul armat comis la Toronto duminică seara - în cursul căruia un bărbat a deschis focul pe o stradă aglomerată, a omorât două persoane şi a rănit 13, potrivit unui mesaj difuzat miercuri de organul său de propagandă Amaq, citat de Reuters.

25 iul. 2018, 12:01

Teroristul  era ”un soldat al Statul Islamic şi a comis un atac ca răspuns la îndemnuri vizând să ţintească cetăţenii statelor membre ale coaliţiei” antijihadiste, se arată în comunicatul Amaq.

Gruparea nu oferă detalii sau vreo probă în susţinerea acestei revendicări.

Martorii oculari la scenele de groază au informat că s-au auzit mai multe împuşcături şi l-au descris pe suspect ca mergând prin restaurante şi cafenele şi trăgând cu arma în trecători.

Între cele 14 persoane împuşcate de către agresor se află şi o fetiţă de 8-9 ani care a fost rănită.

Şeful Poliţiei din Toronto, Mark Saunders, a informat că fetiţa se află în stare critică şi este în spital.

Paramedicii, pompierii şi poliţia au încercuit zona în care s-a petrecut atacul. Aceasta se află în Greektown, în Toronto, zonă rezidenţială aglomerată, unde se află multe restaurante şi cafenele greceşti, potrivit AP.

Chiar dacă uciderile în masă sunt rare în Toronto, atacul de la sfârşitul săptămânii trecute a necesitat o desfăşurare de forţe de securitate importantă.