ATENTATE în TUNISIA. Cine este autorul MASACRULUI de la hotelurile de lux din Sousse

Autorul sângerosului atentat care a avut loc vineri la un hotel din stațiunea Sousse este un student tunisian, necunoscut de poliție, a anunțat secretarul de stat pentru probleme de securitate al Tunisiei, Rafik Chelly.

26 iun. 2015, 15:29

Ucigaşul ‘este tunisian, originar din regiunea Kairouan (unul dintre orașele sfinte ale islamului, situat în centrul Tunisiei). Este student’, a declarat oficialul, la postul de radio Masaique FM, precizând că este vorba de o ‘persoană ce nu era cunoscută (de servicii)’.

Potrivit lui Chelly, ‘a priori, un singur element’ a comis atacul de vineri. ‘El a intrat pe plajă, îmbrăcat ca și cum se ducea să facă baie, având asupra sa un parasolar cu o armă înăuntru. Apoi, odată ajuns pe plajă, el și-a folosit arma’, a precizat oficialul tunisian.

Citeşte şi Atac armat la două HOTELURI din Tunisia. Teroriştii au deschis focul asupra turiştilor. 28 persoane, ucise

Cel puțin 28 de persoane, inclusiv turiști străini, au fost ucise vineri de un bărbat înarmat care a deschis focul într-un hotel din stațiunea Sousse, a anunțat Ministerul de Interne tunisian. Atacatorul, care a folosit o armă Kalașnikov, a fost împușcat în schimbul de focuri cu forțele de poliție, potrivit Agerpres.

Acest nou atac survine la peste trei luni de la atacul sângeros împotriva Muzeului Bardo din Tunis, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Douăzeci și unu de turiști și un polițist tunisian au fost uciși în atacul din 18 martie.