Atac armat într-o şcoală din Rusia. 14 persoane au fost ucise, între victime sunt şi copii

Atac armat într-o şcoală din oraşul Izhevsk, din centrul Rusiei. Un bărbat a deschis focul ucigând 14 persoane. Între victime sunt şi copii cu vârste între 8 şi 15 ani. Opt elevi sunt în stare critică. Atacatorul s-a sinucis.

26 sept. 2022, 12:01
Atac armat într-o şcoală din Rusia. 14 persoane au fost ucise, între victime sunt şi copii

Atac armat într-o şcoală din Rusia. Potrivit Comitetului de Investgaţii, cel puţin 14 persoane au fost ucise într-un atac armat într-o şcoală din Izhevsk. Între victime sunt şi elevi şi profesori. Alte zeci de persoane sunt rănite.

„Sunt victime printre copii, sunt și răniți”, a spus guvernatorul regional Alexander Brechalov. De asemenea, agentul de securitate al școlii a fost ucis.

Potrivit presei locale, cadavrul atacatorului a fost găsit de poliţişti.

„Corpul bărbatului care a deschis focul a fost găsit de poliție. Potrivit rapoartelor, acesta s-a sinucis”, au transmis oficiali din Ministerul de Interne pe Telegram.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu presupusul atacator. Cadavrul lui a fost găsit într-o baltă de sânge într-o sală de curs. Bărbatul purta un tricou negru pe care era desenat simbolul nazist.

Criminalul a împuşcat victimele, între care şi cinci copii cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani, apoi s-a sinucis.

Pe reţelele de socializare au apărut inclusiv imagini cu elevi ai şcolii care stat ghemuiţi într-o sală de clasă în timpul atacului, aşteptând să fie salvaţi.

Agenția de presă rusă TASS a raportat că elevii și profesorii au fost evacuați.

Izhevsk, un oraș de 640.000 de locuitori, este capitala regiunii Udmurtia, la vest de munții Urali, la aproximativ 960 de kilometri de Moscova.

Școala este situată în centrul orașului, aproape de clădirea administrației orașului, și aici învaţă circa 1.000 de elevi, potrivit TASS.