Atac armat într-un club de noapte, cel puţin 50 de morţi şi 50 de răniţi UPDATE: ISIS a revendicat atacul

Mai mulți oameni sunt răniți după ce un bărbat a deschis focul în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club frecventat de homosexuali din Orlando, Florida, relatează nbcnews.com.

12 iun. 2016, 09:37

UPDATE 21:45 Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul pe agenția de știri folosită în mod obișnuit de ISIS pentru a-și face publice anunțurile, informează Reuters. 

UPDATE21:30 Surse din cardul forțelor de ordine au declarat pentru NBC News că bărbatul care a deschis focul la clubul gay din Orlando a sunat la 911 cu câteva momente înainte de atac și a declarat că îi jură credință liderului ISIS.

UPDATE, ORA 19:11: Bilantul momentului – 50 de morti si 53 de raniti. Autoritatile vorbesc deja despre un atentat terorist

UPDATE: Cel puţin 20 de persoane au murit şi 42 au fost transportate la spital, duminică, în urma unui atac armat la un club de noapte din Orlando, sudul statului american Florida, potrivit şefului poliţiei din Orlando, citat de Associated Press.

UPDATE:  Atacatorul din clubul de noapte din Orlando ar fi avut”înclinaţii spre ideologia islamistă radicală”

Atacatorul din clubul de noapte din Orlando, unde au murit cel puţin 20 de persoane şi 42 au fost rănite, ar fi avut „înclinaţii spre ideologia islamistă radicală”, susţine un reprezentant FBI, luând în considerare ipoteza unui atac terorist, potrivit BBC News online.

„Avem anumite indicii că acest individ ar fi avut înclinaţii spre ideologia islamistă radicală”, a declarat Ronald Hopper din cadrul FBI. 

Un purtător de cuvânt din cadrul FBI a declarat că autorităţile investighează dacă atacul de duminică este un act terorist, unul intern sau organizat de vreo grupare internaţională.


Incidentul de la Pulse Nightclub pare să fi avut loc în jurul orei 02.00 duminică dimineață. Înregistrările din fața clubului arată zeci de persoane din rândul instituțiilor de intervenție și salvare mobilizate la fața locului.

Poliția din Orlando a postat pe Twitter că există „mai mulți răniți” și le cere oamenilor să stea departe de zona clubului de noapte. Potrivit Reuters, numărul celor răniți de atacator ar oscila între șapte și 20.

Atacatorul ar fi în interiorul clubului și ar avea ostatici.

O postare pe pagina de Facebook a clubului din jurul orei 02.00 avertizează pe „toată lumea să iasă din clubul Pulse și să fugă”.