ATAC ARMAT la Kabul. Doi poliţişti spanioli au fost UCIŞI. Ambasada Spaniei, evacuată

Un al doilea polițist spaniol a murit în urma atacului taliban care a avut loc vineri seara în cartierul diplomatic din Kabul, a anunțat sâmbătă dimineața Ministerul de Interne afgan, precizând că personalul Ambasadei Spaniei a fost evacuat, informează AFP.

12 dec. 2015, 09:16
ATAC ARMAT la Kabul. Doi poliţişti spanioli au fost UCIŞI. Ambasada Spaniei, evacuată

„Jorge Garcia Tudela, originar din Grenada, a murit sâmbătă dimineața în urma atentatului care a avut loc ieri (vineri) la Kabul„, precizează ministerul într-un comunicat.

„Acesta este al doilea cetățean spaniol victimă a atentatului”, adaugă comunicatul, cu referire la moartea unui alt polițist spaniol, anunțată anterior.

De asemenea, potrivit Ministerului de Interne al Afganistanului, „întreg personalul Ambasadei Spaniei, inclusiv agenții poliției naționale care făceau parte din detașamentul de securitate, a fost evacuat, după o intervenție care s-a prelungit mai multe ore”, iar în prezent „ei sunt asistați”.

Anterior, purtătorul de cuvânt al MAI afgan, Sediq Sediqqi, a scris pe Twitter că patru polițiști afgani și unul spaniol și-au pierdut viața în acest atac al talibanilor. „Forțele speciale (…) afgane i-au ucis pe toți atacatorii implicați în atacul terorist de la Kabul”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al ministerului, Sediq Sediqqi. „Din nefericire, patru polițiști au căzut ca martiri în cursul atacului”, a adăugat el.

Guvernul spaniol anunțase deja vineri seară că un polițist spaniol a fost omorât în timpul atacului, care a fost declanșat atunci când o mașină-capcană a explodat vineri seară la o oră de vârf și a continuat cu schimburi de focuri sporadice.

Inițial, vineri seara Ministerul de Externe al Spaniei precum și surse de informație afgane au anunțat că era vizată Ambasada Spaniei, însă șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, a dezmințit ulterior această informație, dând asigurări că nu Ambasada Spaniei a fost obiectivul atacului.

Talibanii au revendicat acest atac, însă au declarat că ținta era un hostel frecventat de străini, aflat în cartierul diplomatic.