Atac armat la Paris! Trei oameni au fost împușcați mortal și alți trei sunt grav răniți

Tragedie la Paris! Un bărbat a tras mai multe focuri de armă și a ucis cel puțin trei oameni. Atacul armat a avut loc vineri, la un centru al comunităţii kurde. Suspectul atacului este un bărbat în vârstă de 69 de ani și a fost reținut.

23 dec. 2022, 17:14
Atac armat la Paris! Trei oameni au fost împușcați mortal și alți trei sunt grav răniți

Atac armat la Paris! Mai multe persoane au murit și alte șase au fost rănite, dintre care două se află în stare foarte gravă, după ce un bărbat a tras mai multe focuri de armă, a transmis Parchetul francez, relatează AFP și Reuters.

Un bărbat înarmat a deschis focul asupra unui centru cultural kurd și a unei cafenele kurde din apropiere din centrul Parisului, ucigând trei persoane și rănind alte trei. Procurorii au spus că cercetează un posibil motiv rasist al atacului și au deschis o anchetă pentru crimă.

Citiți și: Atentat sângeros. Sinucigaşul-kamikaze a lăsat un bilet de adio în care critică noul cod penal

„Incidentul armat din Paris a avut loc la un centru al comunităţii kurde situat pe Rue d’Enghien,  în arondismentul 10 din Paris, precum şi la un restaurant aflat în faţa centrului kurd şi un coafor”, a declarat primarul districtului, Alexandra Cordebard, conform Reuters.

Focurile de armă au fost trase pe Rue d’Enghien, semănând panică pe o stradă de magazine și cafenele din aglomeratul arondisment 10 central al capitalei.

Atacatorul, în vârstă de 69 de ani, a fost arestat

Autoritățile franceze au spus că au arestat un bărbat în vârstă de 69 de ani și era cunoscut de polițiști deoarece mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu un an, a relatat vineri postul BFM TV, care a raportat că suspectul era cetățean francez.

Suspectul de 69 de ani, reținut după atacul de vineri din Paris, fusese eliberat recent din detenție, relatează BBC.

De asemenea, bărbatul are cazier pentru tentativă de crimă în urma unor incidente care au avut loc în anii 2016 și în 2021, atunci când a atacat migranți cazați în corturi, în apropiere de Paris.

În momentul în care a fost reținut, nu a opus rezistență, iar polițiștii au recuperat arma folosită în atac.

Tragedia de astăzi a avut loc la aproape 10 ani de la uciderea a trei femei kurde la Paris, în ianuarie 2013.

Citiți și: Atentat sângeros, a fost carnagiu. Sunt mulţi morţi şi răniţi, bomba a fost ascunsă într-o căruţă