Atac armat la Sofia, în faţa unui centru comercial. Cel puţin trei persoane au fost împuşcate

Cel puţin trei persoane au fost rănite după ce indivizi rămaşi neidentificaţi au deschis focul, luni seară, în faţa unui centru comercial din Sofia.

07 dec. 2015, 18:20
Atac armat la Sofia, în faţa unui centru comercial. Cel puţin trei persoane au fost împuşcate

Atacul armat a avut loc luni la ora 17.45 în faţa centrului comercial „Paradise”, situat pe Bulevardul Cernîi Vrîh din Sofia. Potrivit martorilor, atacatorul a deschis focul dintr-o maşină aflată în mişcare. Victimele au fost împuşcate în zona picioarelor.

Citeşte şi O alertă cu BOMBĂ a provocat evacuarea unei părţi a aeroportului din Sofia

Forţele de ordine au instituit un perimetru de securitate în jurul mall-ului şi îi caută activ pe autorii atacului armat. Cel mai probabil este vorba de o reglare de conturi între grupuri interlope din capitala Bulgariei.

Citeşte şi ATAC ARMAT în Sankt Petersburg: Un poliţist a fost ucis, iar altul a fost grav rănit VIDEO

Presa bulgară speculează că atacul l-ar fi vizat pe controversatul om de afaceri Alexei Petrov, acesta având birourile în apropierea locului unde s-a tras. De altfel, iniţial s-a spus că una dintre victime era bodyguard de-al lui Petrov, informaţie dezminţită însă ulterior. Alexei Petrov umblă însoţit de opt bodyguarzi, iar pe 29 octombrie 2015 el a supravieţuit unei a doua tentative de asasinat. Maşina cu care era transportat acasă a fost atacată cu un lansator de rachete, însă vehiculul era blindat, iar Petrov a supravieţuit atacului. Prima tentativă de asasinat împotriva sa a avut loc în 2002.