Atac armat la un post de televiziune din Kabul. UPDATE: Cel puţin doi morţi şi 20 de răniţi

Bărbaţi înarmaţi au pătruns cu forţa, marţi, la Kabul, în sediul unui post de televiziune în care lucrau numeroşi angajaţi, a declarat o jurnalistă a postului pentru AFP.

07 nov. 2017, 09:10
Atac armat la un post de televiziune din Kabul. UPDATE: Cel puţin doi morţi şi 20 de răniţi

UPDATE: Cel puţin două persoane au murit în urma atacului şi peste 20 au fost rănite, între care şi jurnalişti, potrivit presei britanice.

UPDATE: Atacul armat de la Shamshad TV s-a încheiat; toţi angajaţii din imobil au fost salvaţi anunţă postul; cel puţin un paznic ucis

Un post privat de televiziune în capitala afgană Kabul a fost atacat marți de cel puțin doi bărbați care au intrat în clădire după producerea unei explozii, a anunțat un responsabil de securitate, citat de Reuters. Unul dintre atacatori a fost ucis de gardieni, în timp ce altul s-a luptat cu forțele de securitate cu grenade de mână, potrivit oficialului.

În timpul atacului, Shamshad TV, un post în limba paștună, și-a oprit programul normal, transmițând doar o miră. Nu a existat niciun indiciu imediat privind eventuale victime sau identitatea atacatorilor, dar insurgenții talibani au respins deja orice implicare.

Acesta este cel mai recent atac dintr-o serie asupra jurnaliștilor afgani și lucrătorilor în domeniul mass-media. Anul trecut, șapte membri ai celui mai mare post de televiziune privat din Afganistan, Tolo, au fost uciși de un atacator sinucigaș cu bombă din rândul talibanilor.