Atac armat ORLANDO. A postat pe internet un video cu ultimele clipe din viaţă. Pe fundal se aud împuşcături VIDEO

Printre cele 49 de persoane ucise de Omar Mateen, autorul masacrului din clubul de gay Pulse, ce a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, se numără și o tânără de 25 de ani din Puerto Rico, Amanda Alvear. Supravieţuitorii masacrului au povestiti momentele de groază prin care au trecut. Unul dintre ei s-a prefăcut mort timp de 3 ore, chiar dacă atacul a durat 8 minute. 

13 iun. 2016, 14:16
Atac armat ORLANDO. A postat pe internet un video cu ultimele clipe din viaţă. Pe fundal se aud împuşcături VIDEO

Aceasta se afla pe ringul de dans, în momentul în care atacatorul a luat cu asalt clubul și a început să tragă, scrie libertatea.ro. Ea a postat pe rețeaua Snapchat un video în care s-a filmat în timp ce se distra alături de niște prieteni, când la un moment dat se aud împușcăturile și filmarea se oprește brusc, tânăra fiind lovită de gloanțe. Ea a fost printre primele victime, identificate de autorități.

Citeşte şi Atacul armat din Orlando a fost revendicat de Statul Islamic la postul de radio al jihadiştilor UPDATE

„Te iubesc, fetiță mică. Le făceai tuturor ziua cu zâmbetul tău”, a scris Ashley Velez, sora Amandei, pe o rețea de socializare imediat după ce s-a aflat că a fost ucisă. Mercedez Marisol Flores, cea mai bună prietenă a Amandei, cu care aceasta se afla în clubul morții, a fost răpusă, de asemenea, de gloanțe.

Oficialii americani au anunțat că în momentul atacului în club se aflau 320 de oameni. Dintre aceștia 50 au fost uciși, iar 53 răniți, unii dintre ei fiind deja externați, ei povestind pentru presa locală clipele de groază pe care le-au trăit.

Ei au povestit că atacatorul a intrat în club și a început să tragă la întâmplare în oameni. La început nimeni nu și-a dat seama că este vorba de un atac armat, crezând că zgomotele pe care le auzeau erau parte din spectacol.

Aceștia au spus că în club era „sânge peste tot” și un adevărat haos în cele trei ore în care atacatorul Omar Mateen a luat cu asalt clubul și a tras la întâmplare, ținându-i pe petrecăreți prizonieri, până la intervenția trupelor SWAT, care au intrat în clădire și l-au ucis pe criminal în urma unui schimb de focuri.

S-a prefăcut mort trei ore pentru a scăpa

Javier Antonetti a povestit că pentru a supraviețui s-a prefăcut mort în cele trei ore de groază, în care Omar Mateen se plimba printre ei și vorbea cu patronii care se aflau încă în club. El l-a auzit pe atacator vorbind la telefon și spunând „Opriți-vă să mai ucideți membri ISIS. Am o mulțime de gloanțe”.

„Muzica cânta și toată lumea dansa…și deodată s-a auzit „Bang, bang”. Un tip de lângă mine s-a prăbușit pe podea și era sânge peste tot”, a spus acesta.

„Am încercat să ne ascundem sub bar. Oamenii țipau, se târau pe podea…Îmi amintesc că îmi spuneam Nu voi muri astfel. Nu azi, nu azi si cel puțin nu așa”, a declarat Janiel Gonzalez, un alt supraviețuitor, care a fost externat luni dimineață.

Un alt bărbat le-a blocat ieșirea

„Încă nu-mi găsesc trei prieteni. Am găsit doar doi care au fost și ei răniți. Aş spune că totul a durat 8 minute, nu s-a oprit, a continuat să tragă şi să tragă şi să tragă şi mergea. A fost un foc rapid. Trăgea, schimba încărcătorul cu muniţie, trăgea, schimba din nou. Se simţea mirosul de muniţie în aer. Mi-am dat seama că e o armă, că nu sunt artificii, că trebuie să plecăm”,a mai declarat acesta. A fost un măcel complet. Toți erau așa nervoși și voiau să iasă afară, însă începuseră să se calce în picioare. Încercam să împingem pe toată lumea afară, toți erau plini de sânge”, a mai spus Gonzalez.

Citeşte şi Masacru în Orlando: Criminalul fusese interogat de FBI de două ori

El împreună cu alte 50 de persoane au încercat să găsească o ușă, dar un bărbat le-a blocat trecerea. Nu știe sigur dacă era un ofițer de securitate al clubului sau un complice al atacatorului. „50 de oameni încercau să sară unul peste altul ca să iasă din local, dar era un bărbat care ținea ușa și nu ne lăsa să ieșim. Ne spunea „Nu ieșiți, rămâneți aici”. Și în timp ce ne spunea asta, atacatorul se apropia din ce în ce mai mult de noi și sunteul gloanțelor era tot mai aproape. Toată lumea s-a panicat și au început să se calce în picioare”.