ATAC CIBERNETIC la o instituţie publică din România. 15.000 de angajaţi, în pericol să rămână fără salarii

Atac fără precedent la o instituţie publică din România. 15.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia au fost în pericol de a rămâne fără salarii. Mai mulţi hackeri din Abu Dhabi au vrut să fure din conturile complexului peste cinci milioane de euro, informează România TV.

21 oct. 2015, 14:06
ATAC CIBERNETIC la o instituţie publică din România. 15.000 de angajaţi, în pericol să rămână fără salarii

Atacul cibernetic a fost depistat în timp real de informaticienii Complexului Energetic Oltenia. Astfel, aceştia au observat că se încearcă modificări în programul de salarii şi plăţi. În acel moment s-a urmărit de unde vine intervenţia şi s-a descoperit că salariile a 15.000 de angajaţi erau în pericol.

Toate operaţiunile au fost blocate pe loc, înainte ca fondul de salarii, şi anume 24 de milioane de lei, să fie transferat pe un server din Abu Dhabi.

Şeful Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că imediat au fost alertate autorităţile, iar acum DIICOT face verificări în acest caz. Mai mult, conducerea Complexului Energetic Oltenia le-a cerut specialiştilor soluţii suplimentare de protecţie a sistemului informatic.

Citeşte şi O eroare în Flash le permite hackerilor să spioneze NATO şi Casa Albă