Atac cu ACID la Londra. Două persoane au ajuns la spital, fiind rănite

Doi tineri au fost transportaţi la spital după ce au fost atacaţi cu o substanţă otrăvitoare pe una dintre străzile aglomerate ale Londrei.

26 iul. 2017, 07:36
Atac cu ACID la Londra. Două persoane au ajuns la spital, fiind rănite

Numărul atacurilor cu acid în Marea Britanie şi, în special, la Londra, a crescut cu 65% faţă de anul 2016, când au fost raportate 450 astfel de incidente.

Conform martorilor oculari, o maşină de poliţie a fost oprită de către doi bărbaţi ce susţineau că au fost atacaţi cu acid, scrie The Telegraph.

Potrivit Evening Standard, cele două victime ale recentului atac cu substanţe corozive, de mareţi seară, sunt doi tineri care au fost lăsaţi în agonie după ce au fost stropiţi cu substanţa acidă. 

Incidentul din Londra s-a produs marţi, în zona Bethnal Green, în jurul orei locale 19:00. Victimele au început să ţipe şi să ceară ajutor, spunând că simt arsuri puternice, ca şi cum cineva i-ar fi jupuit de vii. Tinerii au avut senzaţii similare şi pe corp, din cauza substanţei corozive cu care fuseseră stropiţi şi care le-a perforat îmbrăcămintea, substanţa ajungând astfel la piele, potrivirt standard.co.uk.

Citeşte şi Atac cu acid în Londra. Poliţia a reţinut un suspect care a rănit cu substanţă corozivă cel puţin cinci oameni

Poliţia Metropolitană a primit săptămâna aceasta 1.000 de truse ce pot fi folosite în urma unui atac cu lichide corozive. Acestea conţin echipament de protecţie şi sticle de apă de cinci litri, pentru a le permite poliţiştilor să administreze tratamentul imediat victimelor.

Atacul este ultimul dintr-o serie de incidente similare ce au avut loc în această vară în Londra.