ATAC cu bombe cu dispersie, dispozitive incendiare cu napalm şi explozibili convenţionali, sunt cel puţin 75 de morţi

Cel puţin 76 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentelor şi atacurilor aeriene efectuate, vineri, de forţele guvernamentale siriene şi cele ruse, în Ghuta de Est, o enclavă controlată de insurgenţi în apropiere de Damasc, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

17 mart. 2018, 06:16
ATAC cu bombe cu dispersie, dispozitive incendiare cu napalm şi explozibili convenţionali, sunt cel puţin 75 de morţi

În atacurile de vineri s-au folosit bombe cu dispersie, dispozitive incendiare cu napalm şi explozibili convenţionali, a transmis OSDO, potrivit site-ul agenţiei The Associated Press.

Atacurile au vizat o zonă rezidenţială şi o piaţă unde zeci de persoane erau prezente pentru a se aproviziona în timpul armistiţiului zilnic impus de Rusia, a declarat Oways al-Shami, un purtător de cuvânt al Apărării Civile Siriene, organizaţie voluntară de căutare şi salvare a opoziţiei faţă de regimul Assad.

Forţele guvernamentale siriene, care în urmă cu trei săptămâni au lansat o ofensivă cu scopul eliminării prezenţei rebelilor în zona Ghuta de Est, au capturat aproximativ 70% din teritoriul enclavei asediate. Peste 1.300 de civili au decedat, alţi 5.000 au fost răniţi şi zeci de mii au fost nevoiţi să se refugieze în zonele controlate de regimul de la Damasc.