Atac cu cuțitul într-o stație de metrou din Bruxelles. Un bărbat și-a atacat fosta iubită

Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost arestat astăzi la Bruxelles în staţia de metrou Gare de l'Ouest din cartierul Molenbeek-Saint-Jean. Acesta și-ar fi atacat fosta iubită, femeia fiind rănită în urma atacului.

01 feb. 2021, 19:49
Atac cu cuțitul într-o stație de metrou din Bruxelles. Un bărbat și-a atacat fosta iubită

Atac cu cuțitul într-o stație de metrou din Bruxelles. Conform presei din Belgia, bărbatul și-ar fi atacat fosta iubită în stația de metrou Gare de l’Ouest din cartierul Molenbeek-Saint-Jean. Femeia a fost rănită, iar mai multe persoane au sărit să-i ia apărarea, potrivit La Libre Belgique.

Citește și: UE ţine bătrânii departe de AstraZeneca. Austria şi Polonia se alătură Germaniei şi Italiei şi anunţă că nu administrează vaccinul persoanelor de peste 65 de ani

Postul de televiziune RTBF relatează, citând surse ale poliției, că nai multe persoane au fost rănite. Oamenii legii nu au oferit informații despre numărul răniților sau starea acestora, însă au precizat că nu este vorba despre un incident de origine teroristă, ci despre o agresiune „de natură privată”.

Atac cu cuțitul într-o stație de metrou din Bruxelles. Ancheta deschisă în acest caz a fost preluată de Direcţia de poliţie a căilor ferate din cadrul poliţiei federale belgiene.

Restricţii în Belgia din cauza COVID-19. Sunt interzise călătoriile turiştilor până în martie

Belgia a anunţat că interzice călătoriile în scop turistic din cauza pandemiei de COVID-19. Începând de miercuri, autorităţile belgiene permit accesul în ţară doar în scopuri familiale, umanitar, pentru studii sau celor aflaţi în călătorii de afaceri şi profesionale.

Lovitură pentru turişti, după ce au fost instituite noi restricţii în Belgia din cauza COVID-19. Autorităţile belgiene au anunţat noile condiţii de intrare în ţară, fiind interzise călătoriile în scopuri turistice până la 1 martie.

Persoanele care nu locuiesc în Belgia sunt obligate să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, trebuie să se testeze atât la intrarea pe teritoriul belgian (un test PCR sau un test antigen rapid), cât şi în cea de-a şaptea zi de carantină (perioada măsurii carantinei fiind modificată la 10 zile). Astfel, măsura carantinei poate fi redusă la cel puţin şapte zile, cu condiţia ca rezultatul testului să fie negativ, cel mai devreme, în a şaptea zi de la începutul perioadei de carantină.

„Autorităţile belgiene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare începând de miercuri, 27 ianuarie 2021. Astfel, în perioada 27 ianuarie – 1 martie 2021, sunt permise călătoriile spre Regatul Belgiei numai pentru scopuri esenţiale”, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.