Atac cu cuţitul la Ierusalim, între răniţi se află şi un militar. Agresorul a fost omorât pe loc de poliţie

Doi israelieni - dintre care unul este militar - au fost răniţi luni prin înjunghiere, în apropierea unei staţii de tramvai, în Ierusalim.

24 mai 2021, 18:02
Atac cu cuţitul la Ierusalim, între răniţi se află şi un militar. Agresorul a fost omorât pe loc de poliţie

Forţele de ordine de la faţa locului au ”tras şi ucis atacatorul”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, fără să dea detalii despre identitatea acestuia. Spitalul Hadassah, cel mai apropiat de locul acestui atac din Ierusalim, a anunţat că a primit doi răniţi într-o stare ”moderată”, scrie şi The Jerusalem Post.

De asemenea, Armata israeliană a confirmat că unul dintre cei doi răniţi este un militar.  Acest atac a avut loc în apropierea unei staţii de tramvai, ”Dealul Muniţiei”, la liziera dintre sectorul palestinian ocupat al Ierusalimului de Est şi restul oraşului.

Primele tensiuni care au condus, în parte, la o escaladare sângeroasă a violenţelor între Hamas şi Israel în Fâşia Gaza au pornit, în aprilie, din cartierul vecin Sheikh Jarrah, unde familii palestiniene sunt ameninţate cu evacuarea în favoarea unor colonişti israelieni.

Ministrul palestinian al Sănătăţii a anunţat că examinează ”starea unui cetăţean împuşcat la Ierusalim”, relatează Reuters. O înregistrare video postată pe reţele de socializare surprinde un bărbat lungit pe jos, fără să mişte, acoperit cu un cearşaf, la o intersecţie.

Citeşte şi Noi ciocniri între palestinieni şi poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

Ambulanţa israeliană Magen David Adom a anunţat că doi bărbaţi, în vârstă de 20 de ani, au fost răniţi în atac, unul mai grav, celălalt mai uşor. ”Militarul a fost îngrijit la faţa locului  şi evacuat la un spital în vederea unui tratament medical suplimentar”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat. O înregistrare video publicată de presa locală surprinde un militar, într-o uniformă a Forţelor aeriene, cu un cuţit înfipt în spate, îngenunchiat, în timp ce primeşte îngrijiri medicale.

Acest atac cu cuţitul a avut loc în a patra zi a unui armistiţiu negociat de Egipt între Israel şi Hamas.

Citeşte şi Războiul din Fâşia Gaza s-a încheiat după 11 zile. Hamas revendică victoria împotriva Israelului


loading...
Partenerii noștri