Atac cu cuţitul la supermarket. Trei clienţi au fost ucişi pe loc, şapte au fost răniţi

Trei persoane au fost ucise, iar alte şapte au fost rănite într-un supermarket în estul Chinei, într-o agresiune cu arma albă, a doua în 24 de ore în ţară, au anunţat vineri autorităţile locale.

05 iun. 2020, 08:33
Atac cu cuţitul la supermarket. Trei clienţi au fost ucişi pe loc, şapte au fost răniţi

Incidentul a avut loc joi, la ora locală 21.40 (16:40, ora României), într-un cartier din Xianyou, în provincia Fujian, au precizat într-un comunicat autorităţile. „Poliţia l-a arestat pe un anume Zhang, în vârstă de 35 de ani (…). Suspectul a recunoscut faptele„, se arată în comunicat. Tipul armei folosite nu a fost precizat.

Citeşte şi SUA: Un poliţist înjunghiat şi doi răniţi prin împuşcare în Brooklyn, în timp ce erau în misiune pentru a opri jafurile

Cei şapte răniţi au fost spitalizaţi în stare stabilă, iar cazul urmează să fie anchetat aprofundat, au anunţat autorităţile locale. Acest tip de agresiune nu este rar în China, unde deţinerea de arme de foc este strict încadrată.

Tot joi, un atac cu cuţitul s-a soldat cu 39 de răniţi – 37 elevi – într-o şcoală primară din Guanxi, în sudul ţării. Doi adulţi au fost grav răniţi, însă viaţa nu le era în pericol. Presa scrie că suspectul ar fi un paznic în vârstă de aproximativ 50 de ani.

În noiembrie 2018, un tânăr în vârstă de 20 de ani a ucis un elev şi a rănit alţi nouă şi doi profesori într-o şcoală tehnică din Yunnan (sud-vest).