Atac cu CUŢITUL şi incendiere într-o şcoală. Mai multe persoane, inclusiv copii, răniţi după ce au sărit pe ferestre FOTO şi VIDEO

Patru persoane au fost rănite după ce un elev şi-a atacat colegii de clasă cu un cuţit şi a încercat să dea foc instituţiei de învăţământ. Atacul s-a produs la o şcoală din Sterlitamak, din Rusia.

18 apr. 2018, 07:22

Atacul a avut loc la o şcoală din Republica rusă Başkortostan, din Rusia. Patru persoane au fost rănite, între care elevi şi personal didactic , iar agresorul a încercat apoi să dea foc instituţiei de învăţământ.

Două eleve de 15 ani şi, se pare, un profesor sau un alt angajat al instituţiei au fost răniţi. Încă două persoane au fost rănite după ce au sărit pe fereastră.

Suspectul a intrat în clasă şi acolo a început să îşi atace colegii. Una dintre fetele atacate de agresor, în vârstă de 15 ani şi un cadru didactic au fost înjunghiate. Un alt elev a sărit pe fereastră pentru a-şi salva viaţa.

Agresorul a încercat să incendieze apoi o altă sală de clasă, precum şi pe un profesor, moment în care s-a activat alarma de incendiu, scrie presa britanică, potrivit express.co.uk.

Incidentul a produs panică în toată instituţia de învăţământ, elevi şi profesori fiind afectaţi. 

Martori oculari au povestit că suspectul ar fi încercat să se sinucidă după ce a comis atacul, informează presa britanică.

Un alt martor a povestit că „profesorul a încercat să ţină uşa pe care agresorul o forţa, dar la un moment dat a reuşit să intre în clasă şi să-i ameninţe pe elevi şi alte cadre didactice, din instituţie. O elevă pe care agresorul o înjunghiase a sărit afară de la etajul al II-lea.

Natalia Malyatova, mama uneia dintre elevii atacaţi a povestit că fiica ei se afla în Scoala nr.1, unde s-a produs atacul şi că agresorul, un elev din clasa a IX-a, a intrat în sala de curs şi a înjunghiat un profesor de informatică şi trei elevi. Apoi, agresorul a declanşat incendiul.

Ministerul sănătăţii din Rusia a precizat că are informaţii despre patru persoane rănite, inclusiv trei copii care au fost transportaţi la spital din Sterlitamac. „Ei se află în stare gravă”, a precizat aceeaşi sursă oficială.

Potrivit autorităţilor, suspectul de 15 ani ar fi postat pe Internet materiale video violente. Între acestea, el postase şi masacrul de la Liceul Columbine, din SUA, pe pagina sa de Facebook, precum şi ameninţări că „va lichida” oameni.