Atac cu drone la Kiev, Rusia distruge infrastructura energetică în capitala Ucrainei. Zelenski, mesaj de ultimă oră

Până la ora locală 03.00, sistemele ucrainene de apărare antiaeriană au distrus 16 obiecte deasupra Kievului, a precizat administraţia militară a oraşului.

02 ian. 2023, 06:56
Atac cu drone la Kiev, Rusia distruge infrastructura energetică în capitala Ucrainei. Zelenski, mesaj de ultimă oră

Rusia a atacat infrastructura critică a Ucrainei folosind drone, în noaptea de duminică spre luni, în Kiev şi în zona din jurul oraşului, au anunţat oficiali ucraineni, potrivit Reuters.

Pentru a doua noapte consecutiv, Rusia a atacat Kievul. “Este foarte mare zgomot în regiune şi în capitală: atacuri nocturne cu drone. Ruşii au lansat câteva valuri de drone Shaahed. Ţintind facilităţi critice de infrastructură. Apărarea antiaeriană lucrează”, a explicat pe Telegram guvernatorul Kievului, Oleksi Kuleba.

Analiză politică pentru 2023: Va fi un an crucial pentru Iran şi va avea consecinţe semnificative şi pentru Ucraina, Rusia şi o parte din Orientul Mijlociu

Până la ora locală 03.00, sistemele ucrainene de apărare antiaeriană au distrus 16 obiecte deasupra Kievului, a precizat administraţia militară a oraşului. Sirenele sunau în acel moment de cel puţin trei ore.

Mai devreme, resturile unei drone distruse deasupra Kievului au căzut într-o zonă din nord-est, rănind o persoană, a anunţat primaru Vitali Kliciko. Un tânăr de 19 ani a fost transportat la spital.

Autorităţile militare din estul Ucrainei aau anunţat că sistemeel antiaeriene au distrus luni dimineaţă nouă drone de fabricaţie iraniană în regiunile Dnipropetrovsk şi Zaporojie.

Zelenski: „Sentimentul nostru de unitate şi autenticitate contrastează în mod dramatic cu frica ce domneşte în Rusia”

În primul său mesaj din 2023 adresat compatrioţilor, preşedintele Volodimir Zelenski a lăudat apărarea antiaeriană care a doborât de Revelion 45 de drone inamice şi a subliniat contrastul de mentalitate între ucraineni şi invadatorii ruşi, promiţând că Ucrainei nu îi va fi luată independenţa „nici măcar un an”
„Teroriştii ruşi au fost patetici şi au intrat în acest an rămânând la fel. Apărătorii noştri au fost grozavi, iar pe 1 ianuarie s-au prezentat foarte bine. Ştiţi, zilele acestea s-a văzut clar cât de mult ne-am îndepărtat, mental, uman, de ceea ce fierbe în Rusia. Sentimentul nostru de unitate, de autenticitate, de viaţă în sine – toate acestea contrastează dramatic cu frica ce domneşte în Rusia”, a arătat Volodimir Zelenski în mesajul adresat în prima zi a anului.

„Ei se tem. Se simte asta. Şi au dreptate să se teamă. Pentru că ei pierd. Dronele, rachetele, orice altceva nu îi va ajuta. Pentru că suntem împreună. Iar ei sunt împreună doar cu frica”, a continuat Zelenskl.

El le-a promis compatrioţilor că ruşii „nu vor lua nici măcar un an din Ucraina. Nu ne vor lua independenţa. Nu le vom da nimic”, a spus preşedintele.

El le-a mulţumit din nou tuturor celor care se luptă cu inamicul pe linia frontului . „Răspundem la fiecare lovitură rusă la Herson, Nikopol, regiunea Harkov, toate oraşele şi comunităţile noastre”, a subliniat el.

Bombardamente în Ucraina chiar în noaptea de Revelion. Mesajul lui Zelenski de Anul Nou 2023: „Va fi anul victoriei!”

„Este foarte important modul în care toţi ucrainenii şi-au reîncărcat energia interioară în această noapte de Anul Nou”, a punctat preşedintele. „Şi cum le-am mulţumit războinicilor noştri. Cum le-am mulţumit celor dragi ai noştri. Cum de milioane de ori în toată Ucraina, în toată lumea liberă, dorinţa noastră – dorinţa de victorie – a răsunat şi încă răsună. Vom face totul pentru ca acest lucru să se întâmple!”, a promis Volodimir Zelenski.