Atac terorist cu maceta în centrul Parisului. Patru oameni au fost răniţi în apropiere de fostul sediu al revistei Charlie Hebdo

Un atac cu armă albă a avut loc vineri la Paris, în apropiere de fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, care a fost ţinta unui atentat în ianuarie 2015

25 sept. 2020, 18:53
Atac terorist cu maceta în centrul Parisului. Patru oameni au fost răniţi în apropiere de fostul sediu al revistei Charlie Hebdo

UPDATE Cinci bărbaţi născuţi între 1983 şi 1996 au fost plasaţi în arest preventiv vineri în cadrul anchetei antiteroriste asupra atacului cu armă albă de la Paris, din faţa fostului sediu al Charlie Hebdo, relatează AFP, citând o sursă judiciară.

Potrivit sursei citate, aceşti cinci bărbaţi au fost reţinuţi la Pantin, o suburbie pariziană, de către anchetatori, cu prilejul percheziţiei asupra unuia dintre presupusele domicilii ale principalului suspect în acest caz.


UPDATE Atacul cu armă albă de la Paris soldat vineri cu doi răniţi constituie „în mod clar un act de terorism islamist”, a declarat ministrul de interne, Gerald Darmanin, pe canalul France 2, relatează AFP şi dpa.

UPDATE Două persoane au fost rănite vineri, într-un atac cu arma albă, în arondismentul al XI-lea al Parisului, şi au fost spitalizate în stare gravă, iar doi suspecţi au fost arestaţi, relatează Le Figaro.

Autorităţile au anunţat iniţial patru răniţi, însă au rectificat ulterior şi au precizatcă două persoane au fost rănite. Ele au revenit şi asupra numărului suspecţilor, după care au revenit din nou.

Patru persoane au fost rănite, dintre care două au nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, în acest atac cu macetă ale cărei circumstanţe nu sunt clare încă. Doi presupuşi autori ai agresiunii au fugit şi sunt căutaţi de poliţie.

Citeşte şi Charlie Hebdo republică pozele profetului Mahomed care au dus la atacul jihadist din 2015. Motivul pentru care s-a luat această decizie

La faţa locului a fost desfăşurat un important dispozitiv de securitate. Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată.

Atacul a avut loc în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, continuă procesul în cazul atentatelor din 2015.