Atac cu obuze în Siria: Cel puţin 22 de morţi şi 62 de răniţi, în Lattakia

Cel puțin 22 persoane au fost ucise și alte 62 au fost rănite marți, după ce două obuze au căzut în estul orașului Lattakia, fief al regimului sirian, potrivit agenției oficiale Sana.

10 nov. 2015, 14:48
Atac cu obuze în Siria: Cel puţin 22 de morţi şi 62 de răniţi, în Lattakia

Atacul de marţi, din Lattakia este unul dintre bombardamentele cele mai sângeroase îndreptate împotriva acestui oraș, care a fost relativ ferit de la începutul războiului în Siria, în 2011.

Totuși, lupte au avut loc în estul și nordul provinciei Lattakia, între mai multe grupări rebele și armata siriană, susținută de milițiile șiite din Hezbollahul libanez.

De asemenea, la Damasc, alt fief al regimului sirian al președintelui Bashar al-Assad, o persoană a fost ucisă și alte cinci au fost rănite de obuze lansate de rebeli asupra mai multor cartiere, potrivit agenției de presă oficiale Sana.

În orașul Duma, capitala administrativă a zonei limitrofe Damasc, patru civili, printre care și un copil, au fost uciși marți în tiruri cu rachete ale armatei, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Duma este în mod regulat luată ca țintă de regimul de la Damasc.