Premierul Benjamin Netanyahu, atacat cu o rachetă lansată din Gaza

O rachetă a fost lansată miercuri din Fâșia Gaza către orașul israelian Ashkelon, unde premierul Benjamin Netanyahu participa la un eveniment de campanie, fapt care l-a forțat pe liderul israelian să se îndrepte către un adăpost, informează presa israeliană, citată de Reuters.

26 dec. 2019, 06:32
Premierul Benjamin Netanyahu, atacat cu o rachetă lansată din Gaza

O rachetă a fost lansată miercuri din Gaza către orașul israelian Ashkelon/ Premierul Benjamin Netanyahu a fost evacuat.

Armata Israeliană a confirmat lansarea rachetei către Ashkelon, oraș aflat la 12 kilometri de granița cu enclava palestiniană și a adăugat că racheta a fost interceptată de către sistemul antirachetă Iron Dome.

Atacul cu rachetă nu a fost revendicat, însă Reuters notează că Jihadul Islamic, aripa armată a grupării islamiste Hamas, care controlează Gaza, a avut confruntări puternice luna trecută cu forțele armate israeliene, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit presei israeliene, Netanyahu, care se află la Ashkelon în campanie pentru a continua să conducă partidul Likud, a fost escortat de către gărzile sale de corp de pe scena pe care se afla și a fost transportat ulterior în siguranță la un adăpost al Armatei.

Evenimentul a fost reluat la scurt timp.

Acesta este al doilea astfel de incident în care este implicat premierul israelian. În luna septembrie, o apariție publică a acestuia în orașul Ashdod, aflat în apropiere, a fost întreruptă pentru scurt timp după declanșarea sirenelor antirachetă.


loading...