Atac cu rachete din Iran. Forţele americane au răspuns la lovituri folosind elicoptere de atac

Trei militari americani au fost răniţi în atacuri cu rachete în Siria, efectuate de presupuşi militanţi susţinuţi de Iran, potrivit Comandamentului Central al SUA, cel mai recent dintr-o serie de atacuri asupra personalului american.

25 aug. 2022, 18:11

Atac în Siria venit din Iran! Rachetele au aterizat în două locuri separate din nord-estul Siriei, a declarat comandamentul într-un comunicat de presă. Mai multe rachete au lovit miercuri în interiorul perimetrului unde se află misiunea de sprijin Conoco, urmate de alte rachete care au căzut în apropierea locului unde se află misiunea Green Village, relatează Politico.

The Guardian anunţă când s-ar termina războiul din Ucraina. Cele cinci predicţii

Un membru al serviciilor americane din Conoco a fost tratat pentru o rană minoră şi s-a întors la serviciu, în timp ce alţi doi sunt în curs de evaluare pentru răni minore.

Forţele americane au răspuns la loviturile din Iran folosind elicoptere de atac, potrivit comunicatului. Răspunsul a distrus trei vehicule şi echipamente folosite pentru lansarea unora dintre rachete, iar evaluările iniţiale indică faptul că doi sau trei presupuşi militanţi au fost ucişi.

Ruşii atacă şi trenurile de călători. Cel puţin 22 de morţi după bombardarea unei gări în estul Ucrainei, patru vagoane sunt în flăcări

„Nu vom tolera atacuri ale forţelor susţinute de Iran împotriva forţelor noastre oriunde în lume, inclusiv în Siria, şi nu vom ezita să ne protejăm şi să luăm măsuri suplimentare, după caz”, a declarat un înalt oficial american.

Atacurile au loc în contextul în care SUA continuă negocierile cu Teheranul pentru a conveni asupra unui nou acord nuclear care să înlocuiască acordul din 2015 din care fostul preşedinte Donald Trump s-a retras în timpul mandatului său.