Atac cu rachete la Tel Aviv, şase răniţi. Israel acuză Hamas şi mobilizează armata

Sirenele au sunat în centrul Israelului iar poliţia şi medicii au informat că o casă a luat foc şi şase persoane au fost rănite luni după un posibil atac cu rachete lansat din Fâşia Gaza, scrie Reuters.

25 mart. 2019, 06:04
Atac cu rachete la Tel Aviv, şase răniţi. Israel acuză Hamas şi mobilizează armata

UPDATE: Armata israeliană a acuzat luni mişcarea islamistă Hamas că ar fi autoarea tirului cu rachetă provenind din Fâşia Gaza, în urma căruia şapte persoane au fost rănite uşor la nord de Tel Aviv şi a anunţat trimiterea de întăriri la graniţa cu Fâşia Gaza, relatează AFP şi Reuters.

‘Suntem în măsură să confirmăm că (gruparea) Hamas este responsabilă de tirul cu rachetă de fabricaţie locală’, a indicat armata pe contul său de Twitter, potrivit căreia racheta a fost trasă din sudul teritoriului palestinian şi a parcurs aproximativ 120 km.

Conform Reuters, acuzaţia împotriva mişcării Hamas a fost formulată de către un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Avichai Adraee.

Armata israeliană a anunţat în acelaşi timp trimiterea de întăriri în jurul Fâşiei Gaza şi mobilizarea unui număr limitat de rezervişti.

‘În urma evaluării situaţiei sub conducerea şefului de Stat Major, am trimis două brigăzi ca întăriri în Zona de comandă Sud’, a indicat armata în aceeaşi postare pe Twitter, adăugând că a mobilizat un număr de rezervişti pentru anumite sarcini specifice, fără să precizeze numărul acestora.

Două posturi de televiziune au comunicat separat că două noi brigăzi de infanterie şi unităţi blindate au fost mobilizate la frontiera cu Fâşia Gaza, conform Reuters.

Incidentul din Mishmeret, un oraş la nord de Tel Aviv, vine într-o perioadă tensionată înaintea aniversării protestelor de la graniţa Fâşiei Gaza şi a alegerilor de pe 9 aprilie din Israel.

Poliţia a informat că o casă a luat foc, existând informaţii că aceasta a fost lovită de o rachetă. Serviciile de ambulanţă au anunţat că tratează şase persoane din clădire.

Atacul a venit la câteva minute după ce armata israeliană a activat sirenele de avertizare în zonă şi a informat că o rachetă a fost lansată din Fâşia Gaza, o enclavă palestiniană.

Nu a existat o confirmare palestiniană imediată.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care încearcă să obţină al cincilea său mandat la alegerile din aprilie, se află la Washington luni şi urma să se întâlnească cu preşedintele american Donald Trump.