Atac devastator cu drone al Rusiei. Ucraina a reacţionat dur: „Lași nebuni! Teroriștii ruși nu pot lupta decât cu civili”

Ucraina a anunţat o serie de atacuri ruseşti cu drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană în ultimele trei săptămâni, dar atacul care a vizat Bila Ţerkva a fost cel mai aproapiat de Kiev.

06 oct. 2022, 19:43
Atac devastator cu drone al Rusiei. Ucraina a reacţionat dur: „Lași nebuni! Teroriștii ruși nu pot lupta decât cu civili”

Război în Ucraina. Şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andri Ermak, a declarat că ocupanții ruși trebuie să fie trași la răspundere pentru atacul cu rachete lansat, joi dimineaţă, asupra oraşului Zaporojie, potrivit RBC.

„Zaporojie – Atacuri cu rachete asupra unor clădiri cu mai multe etaje. Teroriștii ruși nu pot lupta decât cu civili. Lași nebuni. Chestiunea rusă” trebuie rezolvată odată pentru totdeauna. Acest lucru se poate face doar cu forța. Arme, sancțiuni, izolare” – a scris Ermak pe Telegram.

Comando american ca-n filme. Operaţiunea cu trei elicoptere şi trupe speciale a fost un succes
Acesta a mai adăugat că nu există alternativă la înfrângerea totală a inamicului și aducerea lui în fața justiției. Joi dimineață, armata rusă a lansat şapte rachete asupra oraşului Zaporojie, avariind şi distrugând clădiri rezidențiale, inclusiv blocuri cu multe etaje.

Atac cu drone sinucigaşe într-un oraş din regiunea Kiev – Instalaţii de infrastructură au luat foc, iar cel puţin o persoană a fost rănită

Un atac cu drone sinucigaşe a fost raportat în oraşul Bila Tserkva din regiunea Kiev, în urma căruia mai multe instalaţii de infrastructură au luat foc, iar cel puţin o persoană a fost rănită. Şeful Administraţiei militare regionale din Kiev, Oleksii Kuleba, a transmis, într-o declaraţie pe Telegram, că în noaptea de 5 octombrie 2022, invadatorii ruşi au atacat cu drone sinucigaşe oraşul Bila Tserkva, relatează Ukrinform.

„Avem informaţii despre mai multe explozii în Bila Tserkva. Potrivit datelor preliminare, oraşul a fost atacat de drone sinucigaşe. Ca urmare, instalaţiile de infrastructură au luat foc. O persoană a fost rănită”, a scris Kuleba. Serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului.
Informaţiile privind distrugerile şi victimele nu au fost încă verificate.

Proteste violente, sunt aproape 100 de morţi după lupte grele pe străzi VIDEO

Maria Zaharova: Au pârjolit totul în cale! Rusia susține că Armata Ucrainei a distrus culturile de cereale 

Partea rusă deţine dovezi despre distrugerea deliberată de către Forțele Armate ale Ucrainei a culturilor de cereale și minarea terenurilor arabile, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în timpul unui briefing de presă, anunță Tass, potrivit Rador.

„Avem, de asemenea, dovezi ale faptelor de distrugere deliberată a culturilor de cereale de către Forțele Armate ale Ucrainei și naționaliști şi de minare a terenurilor arabile și a altor suprafeţe agricole. Materialele în acest sens sunt disponibile în spațiul public” – a spus aceasta. Un exemplu izbitor de astfel de crime, Zaharova a numit distrugerea deliberată a unui grânar din Mariupol, unde au au fost arse 50.000 de tone de grâu.